- Makaleler
- 2
Amd Ryzen 5 2600
Peki çekirdek yapısında bir değişiklik yaptınız mı cekirdek kapatma ya da sanal çekirdekleri devre dışı bırakma gibi?
İşlemci kullanımı çok yüksek görünüyor çünkü.
Amd Ryzen 5 2600
Yok hayır aldığımdan beri hiç bir şeye dokunmadım.Eylül de satın aldım saten işlemci ve anakartı.Peki çekirdek yapısında bir değişiklik yaptınız mı cekirdek kapatma ya da sanal çekirdekleri devre dışı bırakma gibi?
İşlemci kullanımı çok yüksek görünüyor çünkü.
şu videoda Battlefield 5 için düşük GPU kullanımını arttırmak için bir ayar söyleniyor. Future Frame Rendering açarak FPS yükseltiyor.
[SOLVED] - Low fps in Ac Odyssey
Recently i built a new pc with specs Z390 mobo 16gigs of ram Rtx 2060 i5 9400f... And I tried playing AC Odyssey but i am getting fps below 55 everytime please helpforums.tomshardware.com
şurada bir kullanıcı AOC için düşük GPU kullanımından, BIOS'u son sürümüne güncelleyerek kurtulduğunu söylüyor.
Low gpu usage despite no cpu bottleneck.
So in games like watch dogs 1,assassins creed odyssey when i start the game i get 70% cpu and 70% gpu usage isnt it weird? The cpu isnt at 100% so it isnt bottlenecking the gpu.Also something weird is that only in ac odyssey my gpu runs at 70% usage but when i increase resolution and then return...forums.tomshardware.com
şurada bir kullanıcı AOC için düşük GPU kullanımından, Windows 10 kontrol panelinden güç kullanımını ultra ayarına getirerek kurtulduğunu söylüyor.
Low GPU usage in games with no bottleneck
In games such as Battlefield V and Assassin's Creed Odyssey, my gpu usage is only around 50%. This results in low fps of around 60fps when I should be able to reach 100fps on ultra settings. I have maxed out the power limit of my card and made sure there is no software capping frame rate. There i...linustechtips.com
şurada da sadece sürücülerin tamamını kaldırıp tekrar kurunca sorunun çözüldüğünü söylüyor. Umarım bu yollardan birisi sorununu çözer.
Evet imkansız böyle olması.Aynı işlemci ve ekran kartını ben kullanıyorum. O FPS'leri vermesi imkansız. Bir sorun var. Bence güç kaynağı değişmesi gerekiyor. Özellikle +600W sertifikalıdan tavsiye ederim. Ayrıca Ram'de yetersiz. Bilgisayarı dondurabilir.
Tavsiyem önce RAM eklenmeli> Sonra PSU değişimi.
Darboğaz yapamaz ryzen 5 2600 var bu işlemci rtx 2060 bile besleyebiliyor.Kullanımın yüksek olmasının nedeni gpu kendini hiç kullanamıyor.işlemcin ne darboğaz oluyor da olabilir
Evet işlemci kullanımı çok fazla oldu ya anlamadım çıldırmak üzereyim.Güç kaynağının yetersiz olduğunu düşünüyorsaniz. Undervolt yapın. İşlemci kullanımı bana fazla geldi.
Yeni güç kaynağı sipariş ettim. Thermaltake litepower 650w 80+ güç kaynağını aldım. Takıp deneyeceğim, eğer sorun güç kaynağı değil ekran kartındaysa geri iade ederim.Teknik servis şansı varsa servise yoksa da bir bilgisayarcıya göstermekte fayda var. Bu şekilde sorunu bulmak zor olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.