PSU'm garantiden yeni geldi ve sonunda sisteme uzay montaj şeklinde çalıştırdım. Önce GTA V'e girdim. Çoğu ayar very high, fxaa açık, mxaa 2X şeklinde 1080p'de 50-72FPS arası aldım. Çoğunlukla 60'ın altına düşmedi. Sonra favori oyunum olan ETS 2'ye girdim. Eski kartım GTX 750 Tİ'da her şey full ayarlarda 300 ölçekte 40FPS ortalama alıyordum. Aynı ayarlarda RX 580'le de 40FPS aldım ve çok garibime gitti. Oyun orijinal Steam'dan indirip kurdum. Neden böyle oluyor olabilir? 2 aydır bir PSU garantide bir GPU garantide adam akıllı oyun oynayacağım sonunda dedim yine kursağımda kaldı.
İ7 6700
RX 580 4GB
1x8GB DDR4 2133MHZ
CM G750M 750W
GPU kullanımı %60'ın üzerine çıkmıyor. FPS 60'a sabit ama donmalar, droplar yiyorum. Her türlü yolu denedim. Format attım, BIOS güncelledim, driver güncelledim. Sorun RAM'den mi yoksa başka bir şey mi var? 4GB bile RAM kullanmayan ETS 2'de de donuyor tüm RAM'i sömüren BF5'te de donuyor. Hemde FPS'ler 60 ve üzeri olmasına rağmen. GPU kullanımı da %60'ı geçmiyor. Kaç konu açtım çözemedik hocam. GPU ve PSU sıfır.
Recep hocamın olduğu bir konuya yazdım buraya taşıdılar deli olucam valla.
Garantiye giden CW'li PSU'da da aynı FPS'leri alıyordum. Ayrıca sadece ETS 2'de bu sorun var GTA V'te FPS gayet iyi. Bir kaç ufak dokunuşla 72FPS sabit alıyorum.
Mod kullanıyorsanız modları kaldırın. Kullandığınız grafik ayarları bölümüne girip fotoğraf atar mısınız? Bazı FPS düşüren grafik ayarları var, onları kapatırsanız FPS yükelir.
Mod kullanıyorsanız modları kaldırın. Kullandığınız grafik ayarları bölümüne girip fotoğraf atar mısınız? Bazı FPS düşüren grafik ayarları var, onları kapatırsanız FPS yükelir.
Hocam birebir aynı ayarlarda 40FPS veriyordu GTX 750 Tİ. Bu niye daha yüksek vermiyor onu merak ediyorum. Eve geçince ayarları foto atarım. Şöyle söyleyeyim; her türlü ayar açık ve ultrada. Kenar yumuşatma vs. yayalara kadar açık ve ölçek 300.
Bu arada hiçbir mod açık değil.
Hocam birebir aynı ayarlarda 40FPS veriyordu GTX 750 Tİ. Bu niye daha yüksek vermiyor onu merak ediyorum. Eve geçince ayarları foto atarım. Şöyle söyleyeyim; her türlü ayar açık ve ultrada. Kenar yumuşatma vs. yayalara kadar açık ve ölçek 300.
GTX 1050 Ti ile 1080p en yüksek ayarlar ve ölçekleme %300'de ortalamam 54 FPS iken GTX 750 Ti ile dediklerinizi anca 1080p'den düşük çözünürlükle elde edebilirsiniz.
GTX 1050 Ti ile 1080p en yüksek ayarlar ve ölçekleme %300'de ortalamam 54 FPS iken GTX 750 Ti ile dediklerinizi anca 1080p'den düşük çözünürlükle elde edebilirsiniz.