RX 580 Düşük Performans

İşlemci ve ekran kartı sıcaklık değerleri nasıl ? Bazen ekran kartı sıcaklığı tehlikeli boyutlara çıkınca guvenlik amaçlı kullanımını düşürüyor diye biliyorum. Aynı durum işlemci için de geçerli.
Ekran kartı 77, işlemci 60-65 derece.

100 yaptıktan sonra RX 580 aldığımın ne manası kalıyor ki önceki GTX 750Tİ'da zaten 200 ölçekte oynayabiliyordum. Yine de deneyeceğim.
Ölçek 100 yapıp dener misin?

RAM veya disk darboğazı yaşıyor olabilirsiniz.
Zaten değişmeyen tek onlar kaldı. SSD'ye kursam bir şey değişir mi?

Bir de başka oyunlarda da denersen belki oyun ve ekran kartı driver uyumsuzluğudur
Hemen hemen hepsinde var ancak diğer oyunlarım maalesef korsan olduğu için onları yazmadım.

Emin olmamakla birlikte özellikle RAM'lerin frekans değerleri FPS değrlerini çok etkilediğini biliyorum. 8 GB yeterli olabilirdi belki ama o frekans değerleri düşük her halükarda en iyi performansı alamazsın. Eğer anakartın uygunsa en azından 3000 MHz bir RAM takmanı öneririm. Dediğim gibi sorun başka bir şeyden bile olsa bu performansını arttırır. HDD'den dolayı olan bir şey de olabilir.

Emin olmamakla birlikte özellikle RAM'lerin frekans değerleri FPS değrlerini çok etkilediğini biliyorum. 8 GB yeterli olabilirdi belki ama o frekans değerleri düşük her halükarda en iyi performansı alamazsın. Eğer anakartın uygunsa en azından 3000 MHz bir RAM takmanı öneririm. Dediğim gibi sorun başka bir şeyden bile olsa bu performansını arttırır. HDD'den dolayı olan bir şey de olabilir.
Anakartım en fazla 2133 destekliyor. Ayrıca işlemcim de en fazla 2133 destekliyor. MHz değerleri evet çok etkiler ancak Intel'de değil AMD'de çok etkiler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı