RX 580 Düşük Performans

OC ile 10-15 FPS artacağını düşünmüyorum 750Ti gibi bir kartta.
Hocam kartım EVGA FTW idi ve OC potansiyeli oldukça yüksekti. Tomb Raider'de tam 19FPS fark etmişti heyecandan koltuktan düşmüştüm:D

Hocam onu bunu geçelim de bu RX 580'imin durumu ne olacak ya? Youtube'de 125 ölçekte 80FPS alıyor kabin içinde. Eve geçince 125 ölçekte deneyeceğim birde.

PSU'm garantiden yeni geldi ve sonunda sisteme uzay montaj şeklinde çalıştırdım. Önce GTA V'e girdim. Çoğu ayar very high, fxaa açık, mxaa 2X şeklinde 1080p'de 50-72FPS arası aldım. Çoğunlukla 60'ın altına düşmedi. Sonra favori oyunum olan ETS 2'ye girdim. Eski kartım GTX 750 Tİ'da her şey full ayarlarda 300 ölçekte 40FPS ortalama alıyordum. Aynı ayarlarda RX 580'le de 40FPS aldım ve çok garibime gitti. Oyun orijinal Steam'dan indirip kurdum. Neden böyle oluyor olabilir? 2 aydır bir PSU garantide bir GPU garantide adam akıllı oyun oynayacağım sonunda dedim yine kursağımda kaldı.

Eki Görüntüle 419067
Oyun içi grafik ayarlarında ölçekleme denen bir kısım var. Onu 150-100 arasına çek ve bir daha dene.

Hocam birebir aynı ayarlarda 40FPS veriyordu GTX 750 Tİ. Bu niye daha yüksek vermiyor onu merak ediyorum. Eve geçince ayarları foto atarım. Şöyle söyleyeyim; her türlü ayar açık ve ultrada. Kenar yumuşatma vs. yayalara kadar açık ve ölçek 300.
Bu arada hiçbir mod açık değil.
Kenar yumuşatmayı da düşürün veya kapatın. Sonuçta AMD ve nVidia' nın kötü ve iyi olduğu farklı şeyler var. Örneğin AMD kartlarda duman efektlerinin FPS' yi çok düşürmesi gibi.

Hocam onu bunu geçelim de bu RX 580'imin durumu ne olacak ya? Youtube'de 125 ölçekte 80FPS alıyor kabin içinde. Eve geçince 125 ölçekte deneyeceğim birde.
Ayna kalitesini de düşürmeyi dene.

Oyun içi grafik ayarlarında ölçekleme denen bir kısım var. Onu 150-100 arasına çek ve bir daha dene.
Hocam o zaman kalite düşüyor. Eski kartımı değiştirmemin ne manası kaldı ki şimdi? Her geçen gün AMD aldığıma biraz daha pişman oluyorum.[emoji2357]

Ben daha PCİ Express uzatma kablosu yardımıyla dik takacaktım kartı. O zaman FPS nasıl olurdu merak ettim doğrusu.

Yine bir sorun ile karşınızdayım maalesef. AMD kart aldığıma gerçekten pişman olmaya başladım. ETS 2'de 60PFS üstü oynarken oyunda donmalar oluyor. Sanki 20FPS'ymiş gibi oluyor. Ayarlar yüksekte, en yüksek değil, ölçek 200, 1080P 72HZ'de oynuyorum. En düşüğe de alsam donuyor deli olacağım. Oyun kesinlikle orijinal Steam'den kurdum. PSU ve ekran kartı sıfır. Diğer parçalar 3 yıllık. GPU kullanımı birden yüzde 99'dan 70'lere düşüyor ve oyun donuyor. Darboğaz olduğunu düşünmüyorum çünkü işlemcim İ7 6700 ve sadece yüzde 20 kullanıyor sistem. RAM 1x8GB 2133MHZ. Kartım RX 580 4GB Asus Dual, PSU ise CM G750M 80+ bronze.

İşlemci ve ekran kartı sıcaklık değerleri nasıl ? Bazen ekran kartı sıcaklığı tehlikeli boyutlara çıkınca guvenlik amaçlı kullanımını düşürüyor diye biliyorum. Aynı durum işlemci için de geçerli.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı