RX 580 ekran kartının fanları dönüyor ama görüntü yok

Bütçe
yok

Mranon

Hectopat
Daha fazla  
İlkin merhaba arkadaşlar.
Kısaca anlatmak gerekirse, arkadaşıma ait RX 580 ekran kartının, güç ışığı yanıyor, fanları da çalışıyor ama HDMI çıkışıyla görüntü almaya calıştığımda, alamıyoruz.
Mutlak sorun ekran kartında çünkü onun sisteminden söküp kendi çalışan sistemime eklemem rağmen görüntü alamadık.

Daha ayrıntısı için,
Arkadaşım gecen sene Hepsiburada'dan hazır sistem almış. Bir ara Power kablosu ile GPU teması yerinde kıvılcımlar cıkmış, sistem kapanmış. Tekrar açmaya çalışınca görüntü alamamış. Bilgisayarcıya götürdüğünde sorunun ekran kartında olduğunu söylemiş. Başka model RX590 ile değiştirmiş, 400 TL temizleme-bakım ve 3500TL ekran kartı parası almış. Arkadaşım ekran yeni ekran kartını kendi istemine taktığında, tekrar aynı sorun belirmiş.
Bilgisayarcı bu sefer 1050 Ti 4 GB vermiş, sorun düzelmemiş. Arkadaşım en son eski kartını geri almış.

Ben de ekran kartını kendi sistemimde test ettim, onun bilgisayarındaki sorunlarla aynı şeyler oluyor.
  • Güç tuşuna basmamla beraber sistem sorunsuzmuş gibi fanlar dönüyor,
  • Fiziksel olarak çalışmayan şey yok gibi. Normal sistemimde nasıl tepki veriyorsa öyle.
  • Ekran kartı fanları dönüyor (hatta orta devirde dönüyor, karta dokunduğumda ise arka plağın ısınmış olduğunu hissediyorum(it' alive :D))
  • Ekran kartının güç girişinin üstündeki güç bağlantısı ışığı da acık.
  • Olmayan tek şey ise görüntü.
  • HDMI kablosunu çıkarıp tekrar taktığımda, monitör, bağlantıyı algılıyor, birkaç saniye sonra da sinyal yok yazısı çıkıyor.
    • Tekrar kendi kartımı kendi sistemime taktığımda sorun kalkıyor.
Fark ettiğim şey, kendi sistemimde Windows bootlanırken sistemi kapatmak için güç tuşuna bastığımda bu işlev olmuyor, yani şifreyi girmeden önceki ekranda güç tuşu işlevsiz, sadece Windows'tan kapatabiliniyor. Ama RX 580 kartını taktığımda, tepki vermediğini anladığımda güç tuşuna basıyoırum ve sistem böyle kapanabiliyor.

Yani tüm sorunlar RX 580'in arızalı olduğunu gösteriyor ama söz konusu kıvılcımlar ile ilgili kartta herhangi bir fiziksel kusur veya zarar ben görmedim.

Verhasıl, başka ekran kartlarının da onun sisteminde çalışmamasını anlamadım ama kendi fikrimce ekran kartından kaynaklı bir sorun gibi gözüküyor.
Yarın, kartın görüntü çıkışını HDMI portu yerine DP portundan almayı deneyeceğiz. O zamana kadar hazır kart bendeyken, yapabileceğim bir şey var mı diye siz değerli forumdaşlara danışayım dedim.
İlginiz için sağ olun, olur olmaz her türlü cevabınızı bekliyorum. İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı