RX 580 GPU Sıcaklığı

• Konuyu başlatan clanr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.001

clanr

Hectopat
İyi günler,
Bilgisayarımı alalı 15 gün oluyor. Oyun oynarken aşırı ısındığını düşünüyorum. Forumdaki arkadaşların da fikrini almak isterim, değerler nasıl?
Splinter Cell Blacklist Oyunundaki Değerler

IMG_20200407_175444.jpg

MD Ryzen 5 2600X 3.6GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12nm İşlemci
MSI Radeon RX580 Armor OC 8 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
XPG 16 GB (2x8GB) Spectrix D60G RGB Gri 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit RAM
MSI B450M-A PRO Max 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa

İyi günler,
Bilgisayarımı alalı 15 gün oluyor. Oyun oynarken aşırı ısındığını düşünüyorum. Forumdaki arkadaşların da fikrini almak isterim, değerler nasıl?
Splinter Cell Blacklist Oyunundaki Değerler

Eki Görüntüle 530149

MD Ryzen 5 2600X 3.6GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 12nm İşlemci
MSI Radeon RX580 Armor OC 8 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
XPG 16 GB (2x8GB) Spectrix D60G RGB Gri 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit RAM
MSI B450M-A PRO Max 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
Thermaltake V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
Ultra ayarlarda oynuyorum 5 dklık oynama verileri
Kasa da kaç fan bulunuyor?
2 adet ekran kartında 1 adet kasada 3 adette onde ışıklı fan onların bir etkisi var mı bilmiyorum
Isınma konusunda haklısın yeni alınmış bir karta göre yüksek ama ısınmada ki tek suçlu ekran kartı mı kasanda iyi bir sirkülasyon var mı diğer bileşenlerinin ısıları ne?
Eki Görüntüle 530163
5 dklık ultra ayarlardaki değerler
Kasanın hava akışı alımı vs. nasıl? Duvara mı dayalı PC falan ortamda önemli
Duvara ile arasında 10 cm var

Son düzenleme:
Bende de Asus Dual Rx 580 4 Gb Oc modeli var. Maalesef Rx 580 her yönüyle ısınan bir kart ve MSI Armor, Asus Dual gibi soğutması iyi olmayan kartlarda her halükarda 80 derecelerde çalışıyor ve kağıt üzerinde 185W tdp değerine sahip bir kart için çok normal bir durum. Bende kasa olarak Aerocool QS240 model bir kasa var ve hem küçük bir kasa hem de stok olarak bir hava girişi bir de egzos fanı olmak üzere iki tane 12cm fan bulunuyor.

Rx 580'e yazılımsal olarak hiçbir müdahale yapmadan kullandığımda 1380 mhz saat hızında çalışıyor ve uzun süreli oyun oynadığımda sıcaklık 75 derece ve üzerini, fanlar da %70 hızları görerek sesli ve sıcak çalışıyor. Ama saat hızından birazcık feragat edip kendi sürücüsü üzerinden gpu ve vram'lere undervolt yaptığımda ise %50 - %60 fan devrinde 70 dereceleri aşmadan tutabiliyorum sıcaklığı. Yani hem sessiz hem de böyle bir kart için serin çalışıyor diyebilirim.

Aşağıya hem grafik sürücüsünün ayarlarını hem de Assassin's Creed Odyssey oyununda undervolt uygulanmadan ve uygulandıktan sonraki durumları ekran görüntüsü olarak paylaşıyorum. Undervolt işlemi riskli olabilir, bu yüzden sorumluluk alamam ve uygulamadan önce iyice araştırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca her kartta aynı değerler stabil çalışmayabilir, ben deneye deneye indirebildiğim kadar indirdim. Bu seviyelerin altında sistemin kapandığı veya siyah ekranda kaldığı oldu. Sıcaklık sorununu bu şekilde çözdüğüm için paylaşmak istedim. Oyun içi görüntülerin ikisini de oyunda 10 dakika geçirdikten sonra aldım.

Dosya Ekleri

• AC Odyssey 1.png
    AC Odyssey 1.png
    930 KB · Görüntüleme: 45
  • AC Odyssey 2.png
    AC Odyssey 2.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 42
  • Rx 580 Gpu Ayarı.png
    Rx 580 Gpu Ayarı.png
    15,9 KB · Görüntüleme: 47
  • Rx 580 Vram Ayarı.png
    Rx 580 Vram Ayarı.png
    13,8 KB · Görüntüleme: 47
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı