RX 580 için işlemci ve donanım tavsiyesi

Weaxistaken

Decapat
RX 580 8 GB almıştım uzun zaman önce ama mevcut sistemim bu GPU'nun yanında yetersiz kalıyordu. Ama ben çok dert etmemiştim AAA oyunları gene Ultra ayarlarda 60 civarı FPS değerlerinde oynayabiliyordum ama yakın zamanda Valorant tarzı 60 FPS'in yetersiz kaldığı rekabetçi oyunlara ağırlık vermeye başladım ve 144Hz monitör aldım. Ancak FPS'im monitörün sunabildiği yenileme hızının altına düştüğünde takılmalar yaşıyorum FreeSync'de açık olduğu için. Yaklaşık 1000 TL civarı işlemci ve herhangi F/P donanım tavsiyelerinizi bekliyorum.(Anakartı muhtemelen B450 alacağım dolayısıyla AM4 soket işlemci tavsiyeleri daha işime yarar olacak.)

Sistemim:
i5 4460.
RX 580 8 GB.
8 GB DDR3 1600 MHz RAM.
120GB SSD.
1TB HDD.
ASUS H81M-K anakart.

Hocam 1000 liraya RX 580'i besleyecek yalnızca İşlemci alabilirsiniz. İşlemci, Anakart ve RAM'inizi ikinci elden satın. RAM zaten DDR4 sisteme geçeceğiniz için işinize yaramayacak.
Duruma göre bütçeniz yeterse 2 tane alabilirseniz çok iyi olur;

Hocam 1000 liraya RX 580'i besleyecek yalnızca işlemci alabilirsiniz. İşlemci, anakart ve RAM'inizi ikinci elden satın. RAM zaten DDR4 sisteme geçeceğiniz için işinize yaramayacak.
Duruma göre bütçeniz yeterse 2 tane alabilirseniz çok iyi olur;

1000 TL zaten sadece işlemci için hocam, diğer parçaları da tek tek alacağım zamanla. Hatta 1500 TL'ye kadar esnetebilirim işlemci bütçesini Valorant'ta 144 FPS'in altına hiçbir şekilde düşmesin yeter.

1000 TL zaten sadece işlemci için hocam, diğer parçaları da tek tek alacağım zamanla. Hatta 1500 TL'ye kadar esnetebilirim işlemci bütçesini 144 FPS'in altına hiçbir şekilde düşmesin yeter.
Şimdi anladım hocam, duruma göre 3500X de alabilirsiniz İşlemci olarak. Ama R3 3100 de rahatlıkla besler RX 580'i.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı