RX 580 için Stok Beklemeye Değer mi?

Maalesef Technopat olarak egoist üyelerden kurtulamadık. RX 480 zaten GTX 1060'dan önde. DX12 desteği neredeyse hiçbir işe yaramayan, Vulkan'da vasat performans veren GTX 1060'ı mı tercih etsin yani? RX 580 çok daha üstün dememin nedeni RX 480'den daha performanslı olması.
Alakası yok, yazdıkların çok saçma. Bir okuyun sonra cevap yazın.

Şimdiye kadar hep bu şekilde zaten bu lafı sana diyordum ya, şaka amaçlı yine bana sataşıyorsun sanıyordum meğer ciddiye almışsın.
Arada değişiklik olsun ya, değil mi? :)

Maalesef Technopat olarak egoist üyelerden kurtulamadık.
Maalesef Technopat olarak bilgisiz ama çok bilmiş insanlardan kurtulamadık. Ulan stokta olsa adam zaten RX 580 alacak. Neyin tartışmasını yapıyorsun sen hala? Adamın acelesi var belki. 1 2 ay bekleyemeyecek RX 580 modelini.
DX12 desteği neredeyse hiçbir işe yaramayan
Ahahah. :D Komiksiniz ya. O zaman 1060 DX11'de RX 580 modelinden üstün olduğu için RX 580 modelininde DX11 desteği hiç bir işe yaramıyor diyelim. Güzel düşünceymiş, tebrikler.

DX 12 ve Vulkan AMD'nin eski Mantle APİ'sinden yararlanarak ortaya çıkmış APİ'ler zaten. Bir zahmet AMD bunda da daha iyi olsun, DX 12 ve Vulkan destekli oyunlarda önde olması normal geri kalsaydı asıl hüsran o olurdu. Bir de Asekron işlem yeteneği var onda da daha iyi. Madencilik RX 400-500 serisi Nvidia modellerine göre başka bir yerdeler onları dahil etmeye gerek yok, amaç oyun burada çünkü.

Adam 1060 da alsa sonuçta çatır çatır oynayacak oyunları. Tartışıp da birbirinizi kırmanın bir anlamı yok.
Kaybedeceğin çok da bir şey yok aslına bakılacak olursa. Özellikle GTX 1060 Rx 580 den daha hesaplı ise hiç düşünme al bence 1060. Zaten Rx 580 lerle birlikte güç tüketimi falan da yükseldi çorba ettiler işi iyice.

Son düzenleme:
Konunun bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştim Rx 580 Vs Gtx 1060'a döndü konu :). Yazımı oyunsuz geçirmek istemiyorum bu yüzden bu ay sonuna kadar bekleyeceğim. Ay sonu eğer Rx 580 8gb stoklarda olursa onu alacağım çünkü ileriye 1 tık daha dönük 3 yıl bu kartı kullanıp sonra da o sene yeni bir ultra pc toplayacağım anlayacağınız bu ekran kartını idareten alıyorum. Eğer stoklarda yoksa Gtx 1060 Msi alırım aralarında max 10-20 fpa farkı oluyor Amd'nin üstün olduğu oyunlarda (Dx12 veya Vulkan) . Oynadığım oyunlar genellikle Nvidia tabanlı olduğu için yine sıkıntı çıkmazm (Witcher 3, Rainbow Six Siege gibi.)

Yani stoklarda varsa Amd yokda Nvidia alacağım bu kadar basit :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı