turankaya4242
Hectopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar, MSI RX580 Gaming X Plus ekran kartım var yaklaşık 8 aylık bir ürün. Yaklaşık 3 aydır Mining yapıyorum. Hem Mining hem de günlük işlerimi veya film falan izliyorum aynı zamanda. Bu akşam ekran kartı ısısı 46 derecelerdeydi film izledim film bittiğinde 53'lerdeydi. Sonra filmi kapattım 55-56'lara yükseldi sonra 60'lara çıktı. Bu arada fan devri hep sabitti en başından beri. Kapatıp açtım ekran kartını söktüm tozlara üfledim vs ama nafile hala şu an 58'lerde. İlk defa bu kadar ani bir artış söz konusu. Ekran kartı çekirdek hızı vs değiştirmedim hiçbir oynama yapmadım ama ısı yükseldi. Mining'i kapattığımda ısınma söz konusu değil 25 dereceye düşüyor ısı. Ekran kartı 150 watt tüketirken şu an 190-200 watt tüketiyor gözüküyor çekirdek hızı aynı olmasına rağmen. Yani çekirdek hızını overclock ile artırsam da düşürsem de neredeyse aynı watt harcıyor. Eskiden böyle değildi bir anda neden böyle oldu? Bu yüzden ısınıyor doğal olarak. Fanların ikisi de dönüyor sorunsuz gözüküyor. Sorun ne olabilir? Neden durduk yere çekilen watt arttı? Bir de sanırım ekran kartından ya da Power suptan çekirge sesi gibi ses geliyor. Anlayamadım sorun bundan kaynaklı olabilir mi?
Son düzenleyen: Moderatör: