Bendeki Samsung kadar iyi o.c potansiyeli olmasa da Elpida'dan iyidir. 2000 MHz'e çıkabileceğini pek sanmıyorum ama. FurMark yaparken HWiNFO64 ile Memory error veriyor mu kontrol edin.
Mobilde olduğum için işlemcinizi siz bahsedince gördüm. Elinizde o işlemci varken neden ekran kartına oc yapıyorsunuz ki? Aksine işlemciye oc yapıp ekran kartına underclock yaparsanız darboğaz azalır hem de ekran kartınız daha serin çalışır.
Mobilde olduğum için işlemcinizi siz bahsedince gördüm. Elinizde o işlemci varken neden ekran kartına OC yapıyorsunuz ki? Aksine işlemciye OC yapıp ekran kartına underclock yaparsanız darboğaz azalır hem de ekran kartınız daha serin çalışır.
Darboğazı çözmek için üç seçeneğiniz var:
1) Işlemciye o.c yapmak.
2) Ekran kartına underclock yapmak.
3) Işlemciyi değiştirmek ki bu şu an mümkün değil sanırsam.
Intel işlemci ve anakartlar hakkındaki bilgim Xeon E5450 ve P5QC anakarttan ibaret maalesef o yüzden size yardımcı olamayacağım. Ayrıca stok soğutucu kullanıyorsanız pek mümkün değil zaten.
Ekran kartına undervoltu ise masaüstüne sağ tıkladığınızda gelen Radeon ayarlarından ya da MSI Afterburner'dan yapabilirsiniz. Basitçe 1366 olan clock Speed'i 1200'e falan düşürün. Voltajı da -150 MV falan deneyebilirsiniz.
Darboğazı çözmek için üç seçeneğiniz var:
1) Işlemciye o.c yapmak.
2) Ekran kartına underclock yapmak.
3) Işlemciyi değiştirmek ki bu şu an mümkün değil sanırsam.
Intel işlemci ve anakartlar hakkındaki bilgim Xeon E5450 ve P5QC anakarttan ibaret maalesef o yüzden size yardımcı olamayacağım. Ayrıca stok soğutucu kullanıyorsanız pek mümkün değil zaten.
Ekran kartına undervoltu ise masaüstüne sağ tıkladığınızda gelen Radeon ayarlarından ya da MSI Afterburner'dan yapabilirsiniz. Basitçe 1366 olan clock Speed'i 1200'e falan düşürün. Voltajı da -150 MV falan deneyebilirsiniz.