RX 580 overclock değerleri nasıldır?

Bendeki Samsung kadar iyi o.c potansiyeli olmasa da Elpida'dan iyidir. 2000 MHz'e çıkabileceğini pek sanmıyorum ama. FurMark yaparken HWiNFO64 ile Memory error veriyor mu kontrol edin.

Tabii ki. Bir de benim darboğaz olayı var, onunda çözebilsem :D.

Yakında 3300XE geçmek istiyorum. Arsamız satılırsa tabii ki.

Tabii ki. Bir de benim darboğaz olayı var, onunda çözebilsem :D.

Yakında 3300XE geçmek istiyorum. Arsamız satılırsa tabii ki.
Mobilde olduğum için işlemcinizi siz bahsedince gördüm. Elinizde o işlemci varken neden ekran kartına oc yapıyorsunuz ki? Aksine işlemciye oc yapıp ekran kartına underclock yaparsanız darboğaz azalır hem de ekran kartınız daha serin çalışır.

Mobilde olduğum için işlemcinizi siz bahsedince gördüm. Elinizde o işlemci varken neden ekran kartına OC yapıyorsunuz ki? Aksine işlemciye OC yapıp ekran kartına underclock yaparsanız darboğaz azalır hem de ekran kartınız daha serin çalışır.

Yani şöyle deyin. Ayarları Low'da oynarken FPS'lerim 40 50 arası gidiyor. Ama ultraya çekince 80 90 arası. İşlemci OC yapılmıyor diye biliyorum.

Yani şöyle deyin. Ayarları Low'da oynarken FPS'lerim 40 50 arası gidiyor. Ama ultraya çekince 80 90 arası. İşlemci OC yapılmıyor diye biliyorum.
İşlemci darboğaz yaptığı için oluyor. Bu durumda isterseniz deneyin tabi ama ekran kartına o.c yapmanızın bir getirisi olmayacaktır.

Darboğazı çözmek. Hatta işlemci OC hakkında bilginiz varsa süper olur.

Darboğazı çözmek için üç seçeneğiniz var:
1) Işlemciye o.c yapmak.
2) Ekran kartına underclock yapmak.
3) Işlemciyi değiştirmek ki bu şu an mümkün değil sanırsam.
Intel işlemci ve anakartlar hakkındaki bilgim Xeon E5450 ve P5QC anakarttan ibaret maalesef o yüzden size yardımcı olamayacağım. Ayrıca stok soğutucu kullanıyorsanız pek mümkün değil zaten.
Ekran kartına undervoltu ise masaüstüne sağ tıkladığınızda gelen Radeon ayarlarından ya da MSI Afterburner'dan yapabilirsiniz. Basitçe 1366 olan clock Speed'i 1200'e falan düşürün. Voltajı da -150 MV falan deneyebilirsiniz.

Darboğazı çözmek için üç seçeneğiniz var:
1) Işlemciye o.c yapmak.
2) Ekran kartına underclock yapmak.
3) Işlemciyi değiştirmek ki bu şu an mümkün değil sanırsam.
Intel işlemci ve anakartlar hakkındaki bilgim Xeon E5450 ve P5QC anakarttan ibaret maalesef o yüzden size yardımcı olamayacağım. Ayrıca stok soğutucu kullanıyorsanız pek mümkün değil zaten.
Ekran kartına undervoltu ise masaüstüne sağ tıkladığınızda gelen Radeon ayarlarından ya da MSI Afterburner'dan yapabilirsiniz. Basitçe 1366 olan clock Speed'i 1200'e falan düşürün. Voltajı da -150 MV falan deneyebilirsiniz.
Peki dostum. Karta UC yaparsam FPSim mi artacak?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı