RX 580 oyun performansı çok kötü

Yusuferenwq7

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire nitro+ Rx 580
İntel Core i7 (4.Nesil)
16 GB Ram
RAM
16 GB
Ekran kartı
Sapphire Nitro+ Rx 580
İşlemci
İntel Core i7 (4.Nesil)
Yakın zamanda çok bütçem olmadığı için Allah kahretsin ki 2. el RX 580 aldım, sistem isteyen oyunları açtığımda 5 dk geçtiğinde sinyal yok deyip siyah ekran veriyordu. Frekansları düşürerek çözdüm o sorunu, şimdi de performans az gelmeye başladı CS2'de FPS 100 altına düşüyor arada drop giriyor, The Last of Us Part 1 oynayacağım FSR 3.0'la 45 FPS üstüne zar zor çıkartıyorum. Ekran kartını takmadan önce format atmıştım ya da darboğazdan mı meydana geliyor anlamadım, ne yapmam lazım?

Yakın zamanda çok bütçem olmadığı için Allah kahretsin ki 2. el RX 580 aldım, sistem isteyen oyunları açtığımda 5 dk geçtiğinde sinyal yok deyip siyah ekran veriyordu. Frekansları düşürerek çözdüm o sorunu, şimdi de performans az gelmeye başladı CS2'de FPS 100 altına düşüyor arada drop giriyor, The Last of Us Part 1 oynayacağım FSR 3.0'la 45 FPS üstüne zar zor çıkartıyorum. Ekran kartını takmadan önce format atmıştım ya da darboğazdan mı meydana geliyor anlamadım, ne yapmam lazım?
i7 4. nesil RX 580 ile darboğaz yapmaz. Farklı bir sorun var sizde. Sinyalin kesilmesi de bir belirti. Kaç liraya almıştınız?

Güncel driverlar ile. Stok ayarlarda stress testi yapmayı deneyin. Sıcaklıklarda bir anormallik oluyor mu?

2. el mi almıştınız? Aynı kartla (msi gaming x) bende uncharted 4, gow gibi oyunları 2K'da oynamıştım. Gow oynarken fsr falan hiç birşey açmayınca 40 fps falan veriyordu. Uncharted 4 5120×1440 çözünürlükte saf güçle 30 fps veriyordu fsr falan açınca ayarına göre fps artıyodu tabi.

Son düzenleme:
Güncel driverlar ile. Stok ayarlarda stress testi yapmayı deneyin. Sıcaklıklarda bir anormallik oluyor mu?
1746957381065.png

60 üstüne çıkmıyor sıcaklık Default ayarlarda

i7 4. nesil RX 580 ile darboğaz yapmaz. Farklı bir sorun var sizde. Sinyalin kesilmesi de bir belirti. Kaç liraya almıştınız?
3 Bin liraya aldım

Megamax 600W 80Plus standart Power Supply.

Eki Görüntüle 2488698
60 üstüne çıkmıyor sıcaklık Default ayarlarda

3 Bin liraya aldım

Psu 12v kanalından kaç amper verdiğide önemli galiba. Kartın %100 kullanımda enerjisini hiç karşılayamıyor yada uzun süre stabil şekilde karşılayamıyor olabilir, frekans düşürdüğün için normalden düşük performans alman normal.

Eki Görüntüle 2488698
60 üstüne çıkmıyor sıcaklık default ayarlarda.

3 bin liraya aldım.

Stress testi 60 sn değil 10dk olarak ayarlayın. Ayrıca driver ın kendi stress testi yerine FurMark testi yaparsanız. Oradaki hem FPS hem sıcaklık değerleriyle normal RX 580'in değerlerini karşılaşıtrabilirsin.

Stress testi 60 sn değil 10dk olarak ayarlayın. Ayrıca driver ın kendi stress testi yerine FurMark testi yaparsanız. Oradaki hem FPS hem sıcaklık değerleriyle normal RX 580'in değerlerini karşılaşıtrabilirsin.
Sonuç bu

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    4,3 MB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı