Çözüldü RX 580 PUBG Düşük Performans

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SiberPanter

Decapat
Steam'dan PUBG satın aldım yükledim fakat oyun açıldığı anda donma başlıyor. Acil desteklerinizi bekliyorum driverları kendi sitesinden güncel olarak indirdim.

Sistem şöyle:
  • Ryzen 2600x
  • MSI 450 Tomahawk
  • Corsair 3000 MHz 8 GB RAM
  • Sapphire RX 580 8GB

Çözüm
Sorun çok değişik bir şey çıktı. Kaç saat uğrastım driver sil yükle eksi sürüm vs. 2560x1080'de olduğu için yapıyormuş. Oyunu açınca ekranda bir şey değişmediği için (hiç hareket yok) ayarlar bölümüne giremiyordum. Alt + Tab yapınca sürekli oyundaki ayarlara bastıysan o ekran açılıyor. O şekilde Alt + Tab yaparak çözünürlüğü 1920x1080 yaptım, düzeldi. Arızayı Alt + Tab çözdü :D İlginiz için teşekkürler.
Masaüstünde sağ tıklayıp "Radeon Settings" üzerinde "Oyun" yazan bölüme girip oyun orada gözüküyor mu kontrol eder misin?

Eğer değilse sağ üstten ekle diyerek tekrar deneyebilirsin.

Steam'dan PUBG satın aldım yükledim fakat oyun açıldığı anda donma başlıyor. Acil desteklerinizi bekliyorum driverları kendi sitesinden güncel olarak indirdim.

Sistem şöyle:
  • Ryzen 2600x
  • MSI 450 Tomahawk
  • Corsair 3000 MHz 8 GB RAM
  • Sapphire RX 580 8GB

Yanlış driver kurmuşsun aynı sorun bende de vardı.
Oyun açıldığı anda daha menüde 1 fps gösteriyor.

Adrenalin 18.9.3 kurar mısın?
veya Crimson relive 17.7.2 kur bunlar eski driverler ama ben son sürüm driver kuruduğumda senin sorununu yaşamıştım.

Sorun çok değişik bir şey çıktı. Kaç saat uğrastım driver sil yükle eksi sürüm vs. 2560x1080'de olduğu için yapıyormuş. Oyunu açınca ekranda bir şey değişmediği için (hiç hareket yok) ayarlar bölümüne giremiyordum. Alt + Tab yapınca sürekli oyundaki ayarlara bastıysan o ekran açılıyor. O şekilde Alt + Tab yaparak çözünürlüğü 1920x1080 yaptım, düzeldi. Arızayı Alt + Tab çözdü :D İlginiz için teşekkürler.

Çözüm
Aynı sorun yeni topladığım bilgisayarda bende de olmuştu. Bilgisayar canavar gibi çalışıyor Windows güncel, bütün driverlar güncel her şey çok güzel PUBG girdiğimde 1 fps görünüyor ve fareyi hareket ettirmek bile neredeyse imkansızdı. Arkadaşın dediğini gibi ayarlar ikonuna tıkladım alt+tab yaptım tekrar girdim oyuna ayarlar açıldı, ekran moduna tıkladım ve alt+tab yapıp tekrar girdim o sekme açıldı. Son olarak tam ekran (pencere) modundan tam ekran moduna aldım ancak çözünürlüğü değiştirmedim ve uygula dediğimde sorun çözüldü. Şu an her şey çok güzel. [emoji4]
Not: Sistemim aşağıdaki gibidir.

İ5 8600k 3.6GHZ
Msi RX 470 8GB Gaming X
Msi Z370-A PRO
Kingston 16GB 3000MHZ
Samsung 240GB SSD

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı