RX 580 R3 3100 sisteme görüntü gelmiyor

JackieJudy

Hectopat
Makaleler
2
Selamlar, az önce oyun oynarken aşırı takılmalar, ses cızırtıları vs gibi şeyler olduktan sonra PC kapatıp açtım. Sorun devam etti ve oyundan çıktım, masaüstünde bir anda ekran gitti. Ekran gitti ve DC sesleri devam ediyordu, bir anda o da gitti. Kapattım ve bir daha açamadım sistemi.
Fanlar dönüyor, klavye mouse ışıkları yanıyor. Ekran kartını ve RAM'i değişip denedim, sorun çözülmedi. Sizce ne olabilir?
Sistem;
PSU: Revenge 500ATX.
Anakart: A320M Pro.
İşlemci: R3 3100.
Ekran kartı: RX 580.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu model sıkıntılı ekran kartında arıza olabilir

Evde başka bir ekran yada televizyon varsa PC'yi ona bağlayıp dene. Belki monitörde sıkıntı vardır. Gine görüntü gelmezse BIOS pilini de söküp çıkar. Zaten buda çare olmazsa bu iş seni aşıyor demektir. Tahminimce bu aşamada sorun güç kaynağındadır

Selamlar, az önce oyun oynarken aşırı takılmalar, ses cızırtıları vs gibi şeyler olduktan sonra PC kapatıp açtım. Sorun devam etti ve oyundan çıktım, masaüstünde bir anda ekran gitti. Ekran gitti ve DC sesleri devam ediyordu, bir anda o da gitti. Kapattım ve bir daha açamadım sistemi.
Fanlar dönüyor, klavye mouse ışıkları yanıyor. Ekran kartını ve RAM'i değişip denedim, sorun çözülmedi. Sizce ne olabilir?
Sistem;
PSU: Revenge 500ATX.
Anakart: A320M Pro.
İşlemci: R3 3100.
Ekran kartı: RX 580.

Aynı sorunu RX 570 ile yaşadım bilgisayarcıma götürdüğüm zaman adam RAM'leri takılı haldeyken bastırıp sağ sol oynattı aynı hareketi ekran kartınada yaptı görüntü geldi.

Aynı sorunu RX 570 ile yaşadım bilgisayarcıma götürdüğüm zaman adam RAM'leri takılı haldeyken bastırıp sağ sol oynattı aynı hareketi ekran kartınada yaptı görüntü geldi.

Aynısını denedim fakat çözüm olmadı.

Evde başka bir ekran ya da televizyon varsa PC'yi ona bağlayıp dene. Belki monitörde sıkıntı vardır. Gine görüntü gelmezse BIOS pilini de söküp çıkar. Zaten bu da çare olmazsa bu iş seni aşıyor demektir. Tahminimce bu aşamada sorun güç kaynağındadır

3 monitör bağlı hiçbirisinden görüntü almıyorum. Yüksek ihtimal PSU diye düşünüyorum

Şunu yapabilirsin, monitörü ekran kartına değil ana karta bağla işlemci ile çalışsın bilgisayar. Sonra açılır ise aygıt yöneticisine gir ve ekran kartını ara. Benimde başıma gelmişti bir keresinde epey uğraşmıştım ve sonunda ekran kartının devre dışı kaldığını gördüm onu etkinleştirdim ve sürücüsünü değiştirdim düzeldi şimdi sıkıntısız çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı