RX 580, RX 590, GTX 1060: Hangisini Almalıyım?

1- Belirtilen TDP yük altındaki TDP değeridir. Yani sistemi boşta bırakacağın zaman o kadar güç harcamaz. Elektrik faturasına öyle dediğin gibi aman aman yansıma olmaz.

2- Yaşatmaz. R5 2600'ın stok soğutucusu bile gayet iyi seviyede. Bekleyebilirsen GTX 1660 da alabilirsin. RX 590'dan iyi olacağı söyleniyor ve yaklaşık bu fiyat aralığında gelmesi bekleniyor.

1- Belirtilen TDP yük altındaki TDP değeridir. Yani sistemi boşta bırakacağın zaman o kadar güç harcamaz. Elektrik faturasına öyle dediğin gibi aman aman yansıma olmaz.

2- Yaşatmaz. R5 2600'ın stok soğutucusu bile gayet iyi seviyede. Bekleyebilirsen GTX 1660 da alabilirsin. RX 590'dan iyi olacağı söyleniyor ve yaklaşık bu fiyat aralığında gelmesi bekleniyor.

Dediğim gibi haftanın 5 günü 8-9 saat yük altında kalabilir oyun oynadığım için oradan etki edebilir diye düşündüm, onun dışında da GTX 1660 Ti ' nin çıkacağını ve daha yüksek performansda olacağını bildiğim için bekledim ancak 2300-2500-2700 TL fiyatlarında gördüm İtopya, Vatan ve 1-2 diğer sitede ASUS Geforce GTX1060 DUAL OC 6GB GDDR5 192Bit DX12 Ekran Kartı | ITOPYA

Fiyatları düşebilir mi diyorsun? Çünkü şuan en aşağı 600 TL'lik bir fark var.

@Jira @Ege Hazar @samuray_x @CodeNR @Geronix @FurkanHLL Cevaplarınız için teşekkür ediyorum ancak aklıma takılan son 1-2 soru kaldı cevaplarsanız sevinirim;

1-) RX 590 ve Ryzen 5 2600 Çok yakar gibi şeyler okudum birkaç yerde bu konuda düşünceleriniz neler? Örnek olarak profesyonel olarak oynayıp ciddi turnuvalara katıldığım için günde 10 saat oyun oynadığım zamanlar oluyor veya bilgisayarı tüm gün açık bıraktığım zamanlar. Günde 10 saat oynayacağımı varsayarsak aylık ortalama 150 TL elektrik faturası ödüyorum bu 200-250 yi görür mü? Veya çok etkilemez de 150 değil 160-165 civarı mı olur bilgisi olanlar cevap verebilirse sevinirim.
(Eğer 200-250 yi görürse almanın pek de kârlı yanı kalmıyor sanırsam.)

2-) Bu bileşenler ısınma sorunu yaşatır mı?
Isınma sorunu yok ama yakma konusunda bilemiyorum çünkü her zaman tam yükte.çalışmayabilir kart bu yüzden 1660ti de bakabilirsiniz.

@Jira @Ege Hazar @samuray_x @CodeNR @Geronix @FurkanHLL Cevaplarınız için teşekkür ediyorum ancak aklıma takılan son 1-2 soru kaldı cevaplarsanız sevinirim;

1-) RX 590 ve Ryzen 5 2600 Çok yakar gibi şeyler okudum birkaç yerde bu konuda düşünceleriniz neler? Örnek olarak profesyonel olarak oynayıp ciddi turnuvalara katıldığım için günde 10 saat oyun oynadığım zamanlar oluyor veya bilgisayarı tüm gün açık bıraktığım zamanlar. Günde 10 saat oynayacağımı varsayarsak aylık ortalama 150 TL elektrik faturası ödüyorum bu 200-250 yi görür mü? Veya çok etkilemez de 150 değil 160-165 civarı mı olur bilgisi olanlar cevap verebilirse sevinirim.
(Eğer 200-250 yi görürse almanın pek de kârlı yanı kalmıyor sanırsam.)

2-) Bu bileşenler ısınma sorunu yaşatır mı?
Hayır aylık 15-20 TL en fazla elektrik faturası gelecektir, aynı gücü tüketen bir bir sistemim var günde 15 saat açık ona rağmen aylık 25 TL geliyor.
Dediğim gibi haftanın 5 günü 8-9 saat yük altında kalabilir oyun oynadığım için oradan etki edebilir diye düşündüm, onun dışında da GTX 1660 Ti ' nin çıkacağını ve daha yüksek performansda olacağını bildiğim için bekledim ancak 2300-2500-2700 TL fiyatlarında gördüm İtopya, Vatan ve 1-2 diğer sitede ASUS Geforce GTX1060 DUAL OC 6GB GDDR5 192Bit DX12 Ekran Kartı | ITOPYA

Fiyatları düşebilir mi diyorsun? Çünkü şuan en aşağı 600 TL'lik bir fark var.
Ben olsam 1660Tİ alırdım fiyatı düşse iyi olurdu da yinede çok gibi geldi bana.

Bilgisayarların çok TDP harcadığını düşünmüyorum. Ama bildiğim kadarı ile 80+ PSU’lar elektrik tüketimini azaltıyordu. Çünkü verdiği akım 80’in altına inmiyor ve daha fazla güç çekmiyor. Ama yanlış olabilir yinede diğer arkadaşlar doğru mu değil mi söylesin bana.

Ryzen 5 2600, İ5-7600'den kat kat daha güçlü bir işlemci. İnsanlar R5 2600 ile RTX 2080 kullanıyorlar. Yani gerek yok o kadar yüksek bir işlemciye fakat istiyorsanız Rx 590 ve R5 2600 alarak ultra ayarlarda bile 100 FPS alırsınız.
Kafadan atma bilgiler vermeyin yüksek ayarlarda o FPS değerini düzenli vermez belki hiç vermez ama orta ve yüksek ayarlarda alabilirsin ultra da zor.
Bu arada RX590 için hava akışı iyi bir kasanız olması lazım kart sıcak çalışıyor, gerçi son yazılım güncellemesinden sonra fanlar yüzdelik olarak daha yüksek seviye de çalışıyor. Eskiden kart 72-73 dereceler çıktığında fanlar otomatik ayarda yüzde 35 ile çalışırken şimdi o sıcaklıklara çıkmasına müsaade etmeden hızını arttırıyor.

Son düzenleme:
Kafadan atma bilgiler vermeyin yüksek ayarlarda o FPS değerini düzenli vermez belki hiç vermez ama orta ve yüksek ayarlarda alabilirsin ultra da zor.
Bu arada RX590 için hava akışı iyi bir kasanız olması lazım kart sıcak çalışıyor, gerçi son yazılım güncellemesinden sonra fanlar yüzdelik olarak daha yüksek seviye de çalışıyor. Eskiden kart 72-73 dereceler çıktığında fanlar otomatik ayarda yüzde 35 ile çalışırken şimdi o sıcaklıklara çıkmasına müsaade etmeden hızını arttırıyor.
Kafadan atma bilgiler derken? Bakın beyefendi hiç bir kart için garanti bu değer ve FPS'de çalışır diye bir şey söylenemez, ayrıca benim kullandığım ifade sürekli bu FPS ile oynarsınız veya altına düşmezsiniz tarzı bir ifade kullanmadım. Bu FPS değerini alırsınız dedim. Benchmark ve oyun testlerine bakıldığında bu değerleri alabildiğine şahit oldum. Burası böyle bir üslupla tam bilgilenmediğiniz veya insanların yazdıkları şeyi tam olarak ne demek istediğini düşünmeden ezbere küçük düşürmeye çalışacağınız bir yer değil. Hiç bir yorumum sallama veya uydurma değildir.

Isınma sorunu yok ama yakma konusunda bilemiyorum çünkü her zaman tam yükte.çalışmayabilir kart bu yüzden 1660ti de bakabilirsiniz.
Teşekkür ederim ancak 1660 Ti fiyat olarak yüksek kalıyor.
Hayır aylık 15-20 TL en fazla elektrik faturası gelecektir, aynı gücü tüketen bir bir sistemim var günde 15 saat açık ona rağmen aylık 25 TL geliyor.

Ben olsam 1660Tİ alırdım fiyatı düşse iyi olurdu da yinede çok gibi geldi bana.
Aradığım cevaplardan birisi buydu aynı gücü tüketen bir sistemle aylık 25 TL etki ediyorsa ben şuan aylık ortalama 150 TL elektrik faturası ödüyorum sistemi değişince bunun 170-175 olmasına tamamım ancak 150 yerine 200-220 civarlarına çıkar mı düşüncesi vardı kafamda çünkü her ay ekstra +50-60 TL fazla ödemek zarar olurdu.

1660Tİ'ı ben de bekledim hatta gelmeden çoğu yer 1900-2000 TL gibi bir fiyata bekleniyor diye yazdı bir çıktı 2400-2600 TL civarlarında bu da hoş olmadı.
Genel olarak oyunlarda düşük ayar kullanıyorum LOL hariç. Yüksek FPS almak istediğim oyun ise Apex ultrada olmasada düşük-orta ayarlarda 144 FPS'i almak istiyorum açıkçası.
Bilgisayarların çok TDP harcadığını düşünmüyorum. Ama bildiğim kadarı ile 80+ PSU’lar elektrik tüketimini azaltıyordu. Çünkü verdiği akım 80’in altına inmiyor ve daha fazla güç çekmiyor. Ama yanlış olabilir yinede diğer arkadaşlar doğru mu değil mi söylesin bana.
+80 PSU ne tam bilmiyorum ancak bende şuan power supply olarak Zalman ZM600 var.

Son düzenleme:
Kafadan atma bilgiler derken? Bakın beyefendi hiç bir kart için garanti bu değer ve FPS'de çalışır diye bir şey söylenemez, ayrıca benim kullandığım ifade sürekli bu FPS ile oynarsınız veya altına düşmezsiniz tarzı bir ifade kullanmadım. Bu FPS değerini alırsınız dedim. Benchmark ve oyun testlerine bakıldığında bu değerleri alabildiğine şahit oldum. Burası böyle bir üslupla tam bilgilenmediğiniz veya insanların yazdıkları şeyi tam olarak ne demek istediğini düşünmeden ezbere küçük düşürmeye çalışacağınız bir yer değil. Hiç bir yorumum sallama veya uydurma değildir.
Benim üslübum da yanlış bir şey sokak jargonu ile konuşan sizsiniz. Bu FPS değerini alırsın demek ne demek boş bir yerde gökyüzüne bakarak mı? Konuyu uzatmak istemiyorum, dileyen bulabilir bu sonuçları internetten araştırarak.

Yanıtın için teşekkürler ama ben işlemciyi Ryzen 5 2600 yapıp anakartı da değiştirmeyi düşünüyordum sence RX 580 ile İ5-7600 alırsam istediğim düşük ayarlarda 120-144 FPS gibi değerleri alır mıyım? Ayrıca neden RX 590 değil de RX 580 veya RX 580 ise hangi dizaynı(armor,pulse,nitro vb.) biraz daha açıklayarak anlatırsan sevinirim.

Şunu da ekleyeyim gördüğüm kadarıyla Ryzen 5 2600 1200 TL civarındayken İ5-7600 1700 civarlarında aradaki fiyat farkına değer mi performans olarak aynı gözüküyorlar?
Hocam hangi kartta karar kıldın bilmiyorum, konuyu tam olarak okumadım fakat sana sadece bir öneride bulunabilirim. Sakın ama sakın MSI'ın Armor kartlarını alma. Nvidia'nın 20 serisi için bir şey söyleyemem fakat MSI Armor modelinin Nvidia 10 serisi ve Rx 5** serisinde soğutması çok kötü. Soğutmanın iyi olmasını istiyorsanız o modelden uzak durmanızı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı