RX 580 satıp 6500XT almak mantıklı mı?

Aslında sırf GTA 5 için PC alanlar varken pek anormal değil bu arkadaşın GTA 5 çekmesi.

GTA VI çıksa herkes kurtulacak aslında. 10 yıllık oyunu açan donanımlar da artık tarihi eser oldu, bu nedenle Turbox ve İzoly gibi markalar para basıyor hala.

2022 yılında hala GTA V ile test yapmasından anlaşılıyor.
Akıllı adam aslında. Sürekli çok oynanan oyunların testini yapıyor. Ama kötü yanı var mesela eski kartlarda AAA oyunlarda grafikleri hep düşüğe alıyor. Mesela GTX960 için olan videoda Metro Exodus oynarken 1080P Low ayarlara almış ama kartım medium ayarlarda da 40FPS oynatıyor.

Akıllı adam aslında. Sürekli çok oynanan oyunların testini yapıyor. Ama kötü yanı var mesela eski kartlarda AAA oyunlarda grafikleri hep düşüğe alıyor. Mesela GTX960 için olan videoda Metro Exodus oynarken 1080P Low ayarlara almış ama kartım medium ayarlarda da 40FPS oynatıyor.

Bu arkadaşın kıyas videoları biraz vasat kalıyor ama tek bir ekran kartı ile tekli veya çoklu (20-30) oyun deneme kısmı oldukça güzel çünkü random oynuyor. Bu da son kullanıcı için daha açıklayıcı. RTX 3050'nin nasıl bir teneke olduğunu iyi göstermişti RDR2 testi mesela. 4 yıllık oyunun ultra ayarlarında 40 FPS'leri gören RTX mi olurmuş.

Bu arkadaşın kıyas videoları biraz vasat kalıyor ama tek bir ekran kartı ile tekli veya çoklu (20-30) oyun deneme kısmı oldukça güzel çünkü random oynuyor. Bu da son kullanıcı için daha açıklayıcı. RTX 3050'nin nasıl bir teneke olduğunu iyi göstermişti RDR2 testi mesela. 4 yıllık oyunun ultra ayarlarında 40 FPS'leri gören RTX mi olurmuş.
RTX 3050 tamemen bilgisayardan anlamayanlar için çıkartılmıştır benim felsefem bu.

3050 3090 ile kapışsın diye çıkmadı elbette. Parası olmayanlar için GTX 1050 Ti gibi ucuza alıp oyun oynayabilsinler diye çıktı. Fakat Türkiye'de pahalı fiyata satılıyor.

Dünya çapında da aynı fahiş fiyata satılıyor. 1050 Ti da hiç ucuza satılmadı hem Avrupa hem Türkiye pazarında hep RX 570 ile aynı fiyatlandırmaya sahip oldu. Son 5 senede doğru fiyata satılan tek giriş seviyesi kart 1650 Super'di.

1050 Ti, 1650 GDDR5, RTX 3050 bilgisayardan anlamayan ve NVIDIA ismine para ödemek isteyen kerizleri hedef aldı. Şu anda aç ikinci el 1050 Ti fiyatlarına bak, satanların en büyük bahanesi "ben zamanında bu kadar para ödedim ucuza satmam" oluyor.

1050 Ti, 1650 GDDR5, RTX 3050 bilgisayardan anlamayan ve NVIDIA ismine para ödemek isteyen kerizleri hedef aldı. Şu anda aç ikinci el 1050 Ti fiyatlarına bak, satanların en büyük bahanesi "ben zamanında bu kadar para ödedim ucuza satmam" oluyor.
İkinci el piyasasında saçmalık çok zaten. Sıfır fiyatından daha pahalı satılan ikinci eller görüyorum. 5 yıllık 1080 Ti satıyor, RTX 3060 fiyatıyla kıyaslıyor adam. Aynı FPS veriyor diyor.

İkinci el piyasasında saçmalık çok zaten. Sıfır fiyatından daha pahalı satılan ikinci eller görüyorum. 5 yıllık 1080 Ti satıyor, RTX 3060 fiyatıyla kıyaslıyor adam. Aynı FPS veriyor diyor.

Onlar öyle maalesef. Zamanında $800-1000 para ödediği high-end bir kart olduğu için bugün yarı fiyatındaki orta seviyelerden tokat yediğini bilmiyor, hala kafası o dönemde kaldığından laf da anlamıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı