RX 580 sistem AC Valhalla'da düşük FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10
Katılım
13 Ekim 2018
Mesajlar
2.547
Çözümler
14
Yer
North Memphis
Dostlar, oyunu dünden beri indiriyorum. Birkaç saat önce indi ve açtım. RX 580 için grafik ayarı arattım ve uyguladım. Yumuşatma gibi birkaç ayarı kapatıp, çok yüksek ve yüksek ayarlarda 40-50-60 civarlarında sorunsuz oynuyordum. Tam grafikte nasıl göründüğünü merak ettim ve her şeyi en yükseğe aldım. Oyunu açtım baktım 20 FPS civarı alıyorum. Eski ayarlara geri getirdim ama 20 FPS de sabitlenmiş ve kart 85 Watt güç tüketiyor şu an. Normalde 120'ye kadar çıkıyor. Ne yapabilirim düzeltmek için. Optimizasyon sorunları çözülmüştür herhalde bu zamana kadar.

i5 10400F, RX 580 (undervolted) HDD, 700W PSU, 16 GB RAM. Herhangi anormal bir RAM kullanımı veya işlemci kullanımı görmedim. Max 10 GB kullanıyordu. Sıcaklıklar da anormal derecede düşüktü.
( 60 C* / 1400RPM, Normalde, ~67 C* / ~2200RPM ) Nedir çözümü?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkün değil. ROG STRIX 580 8 GB kullanıyorum bende. Ultra için en az RTX 2060 gerekiyor ama onda bile oyun kasacaktır. Ek olarak ekran kartın zaten 4 GB ve orada uyarı vermiş. 4 GB ve üzeri ayar yaptığını.

Ultra için en 5700 XT istiyor kendin bak.

Eki Görüntüle 982444

Hocam Ultra'da değil. Ultra'da zaten 20 civarı. Videodaki 3. ayara göz atar mısın?
 
Hocam Ultra'da değil. Ultra'da zaten 20 civarı. Videodaki 3. ayara göz atar mısın?

Dostum sen Ultra açmışsın oyunu. Attığın resimlerde öyle. Videodaki ayar konumuz değil. Oyunu Low'a alıp resim çekmelisin. Zaten kasıyor diyorsun ama Ultra açmaya çalışıyorsun oyunu?
 
Kasmıyordu? Videodaki gibi yaptım, baştan başlattım kasmıyordu.

Çünkü video sahibinin ekran kartı 8 GB dostum. Onda bile zaten 30 FPS'lerde sürünüyor oyun. Senin 4 GB olduğu için VRAM sıkıntısından FPS daha çok düşüyor. Senin ayarları daha fazla kısman gerekiyor ki kullanım 4 GB dayanmasın. En fazla 3 GB'de kullanımı olacak bir ayar yapman lazım ama o zaman bile FPS düşecektir çünkü oyun sorunlu.
 
Hocam başta bulunduğunuz ortam dar ise FPS'niz 30'un üstünde olabilir ama geniş alanlarda 30'un altına düşmesi normal. Buna ek olarak kartınız UV'li ve VRAM'iniz yetersiz kalıyor.

Hocam, peki neden kasmadı ilk başta? Paylaşım özelliği olduğunu biliyorum o yüzden 4 GB VRAM'i sorun etmedim. İlk başta kasmamasının sebebi oyunun tam kaydetmemiş olması olabilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • resim_2021-04-19_191458.png
    resim_2021-04-19_191458.png
    8,6 KB · Görüntüleme: 20
Hocam, peki neden kasmadı ilk başta? Paylaşım özelliği olduğunu biliyorum o yüzden 4 GB VRAM'i sorun etmedim. İlk başta kasmamasının sebebi oyunun tam kaydetmemiş olması olabilir mi?

AC Valhalla prolog kısmında yani oyunun en başında çok fazla kasmamış olabilir. Açık dünyaya bıraktıktan sonra haritanın farklı yerlerinde FPS oranları değişebiliyor. Ancak dediğim gibi ideal bir ayar değil RX 580 için. İdeal ayar 50-60 FPS aralığında olmalı. Stabil bir ayar değil videodaki örnek. 50 çıkıp aniden 30 düşüyor ve bu geçişler oyun zevkini baltalar. Özellikle böyle kötü bir optimize edilmiş oyunda daha beter.
 
AC Valhalla Prolog kısmında yani oyunun en başında çok fazla kasmamış olabilir. Açık dünyaya bıraktıktan sonra haritanın farklı yerlerinde FPS oranları değişebiliyor.

Hocam aynı grafik ayarı ile birkaç saat geçirdim. Açık alanda da bulundum, fotoğrafını attığım kasaba gibi yerde de. Oyunu orada bıraktım zaten. FPS 50 civarıydı. Neyse kısacası oyunda bir sıkıntı vardı ve ben anlamadım herhalde. Grafikleri düşürmem gerekiyor, anladığım kadarıyla bir sorun yok.
 
Hocam aynı grafik ayarı ile birkaç saat geçirdim. Açık alanda da bulundum, fotoğrafını attığım kasaba gibi yerde de. Oyunu orada bıraktım zaten. FPS 50 civarıydı.

Son diyeceklerim bunlardı. Aniden oyun sisteminde kasmaya karar verecek hali yok. Oyun dediğim gibi sorunlu ve sistemin ise sana attığım resimdeki gibi ancak oyunu medium ayarlarda açabilecek kadar yeterli. Ne yaparsan yap değiştiremezsin. İyi akşamlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı