RX 580 Sistem Boşta 50 Derece, Oyundayken 60-70 ve 72

Tam olarak anlamadım daha anlamlı bi şekilde anlatırmısın 45 dereceye kadar çalıştırcam derece düşünce bırakırsam mantık olarak o tekrar yükselmezmi ?

Bios menüsünde fan info seçeneğinde işlemci fan ayarı yapılabilir. Bunun için sunulmuş olan devir sayısı sıcaklık grafiği mevcut. Grafikte sıcaklığa karşılık gelen devir sayılarını artırabilirsiniz. Mesela şuan ki ayarda 50 derecede fanlar 1000rpm de tutup bu değeri 1200 rpm yapın. Yada farklı bir yol olarak mesela 50 derecede 1000rpm yerine 40 derecede 1000rpm hizinda dönsün

Eğer boştayken yani 50 dereceyken fanlar çalışmıyorsa dokunma bu normaldir, eğer daha serin çalışsın istiyorsan böyle bir fan eğrisi yap, fanlar 45 dereceden sonra çalışacak.

Adsız.png

Hocam bu değerler gayet normal aynı kasa RX470 var bendede oda boşta 38-40 derecede oyunda da en fazla 55-60'ı buluyor herhangi bir fan konfigürasyonu yapmadım manuel olarak, otomatik kendi fan ayarlarında çalışıyor. Eğer fanları kendiniz ayarlamak isterseniz MSI Afterburner'i indirip hangi derecede ne kadar dönsün ayarlayabilirsiniz ben bir süre öyle kullandım amacım ekran kartı boşta ve oyunda 40 derece üstüne çıkmamasıydı öyle oldu ama fanlar hiç durmuyordu bende dedim ısınırsa ısınsın otomatiğe aldım şuan gayet serin dünde termal macununu değiştirdim kartın.

anlamadm napmalıyım
ne yapmalıyım sen söyle ona göre yapıcam diyorum.
?
İşlemci boşta sıcaklık 46 derece yazınca işlemcinin de boştaki sıcaklığı biraz fazla olduğu için biostan işlemci fan ayarı yapın dedim. Eğer işlemci için fan ayarlarını eski haline getirmek istiyorsanız biostan fan info bölümünden default butonuna tıklarsanız varsayılan ayarlara geri döner.

Gelelim ekran kartina ekran kartı için MSİ Afterburner dan kullanıcı tanımlı fan ayarında sıcaklığa karşılık gelen fan hızı yüzdelik değerini artırabilirsiniz. Ekran kartı için mesela 65 dereceyi geçmesini istemiyorsanız o sıcaklık degerinde fan hızı yüzde yüz olsun ve bu sayede sıcaklık değerinde düşme oluşacaktır.
Sağol şuan ekran kartı boşta 39 cpu boşta 42 İyimi sizce
Gayet iyi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı