RX 580 sistem FPS düşüşü

mustafa doğanay

Hectopat
Sistemim RX 580, R5 2600. Sistemimde oyunda iken normalde ekran kartı 80 derece, işlemci 70 derece olurdu. Artık ekran kartı Max 70 oluyor bu güzel bir şey fakat bu durum olduğundan beri FPS'de 20 FPS düşüş var. Sebebi ne olabilir?

Sistemim RX 580, R5 2600. Sistemimde oyunda iken normalde ekran kartı 80 derece, işlemci 70 derece olurdu. Artık ekran kartı Max 70 oluyor bu güzel bir şey fakat bu durum olduğundan beri FPS'de 20 FPS düşüş var. Sebebi ne olabilir?
Sürücüler güncel mi?

Radeon Software mi? Evet guncel.

Bir de oyunlarda bazen ara sıra ekranda dalgalanma var ama bu 6 ayddir var sebebi. nedir?
Donma için soruyorum RAM kaç GB ve hangi oyunlarda oluyor?

Dalgalanma için soruyorum monitör kablosu değiştirip deneyin monitör tipi nedir VGA HDMI DP?
Kasaya darbe geldimi, kasayı taşıdınız mı?
Monitor kaç Hz?

Donma için soruyorum RAM kaç GB ve hangi oyunlarda oluyor?

Dalgalanma için soruyorum monitör kablosu değiştirip deneyin monitör tipi nedir VGA HDMI DP?
Kasaya darbe geldimi, kasayı taşıdınız mı?
Monitör kaç Hz?

Dönmüyor sadece bazı oyunlarda 15 FPS dusus var ya da bana öyle geliyor psikolojik olabilir RAM 16 GB

Dalgalanma için monitör DP ile bağlıyorum monitör 144 Hz DP ile bağlayınca 144 Hz oluyor ama HDMI ile Max 120 HDMI ile deneyim mi? Kasayı 4 5 kere taşıdım ama bir merdivenden 5 kere in çik yaptım kalanı araba ile de kasa ile alakası varmj ki monitör un? HDMI ile deneyeceğim.

Ilgın için teşekkürler.

Dönmüyor sadece bazı oyunlarda 15 FPS dusus var ya da bana öyle geliyor psikolojik olabilir RAM 16 GB

Dalgalanma için monitör DP ile bağlıyorum monitör 144 Hz DP ile bağlayınca 144 Hz oluyor ama HDMI ile Max 120 HDMI ile deneyim mi? Kasayı 4 5 kere taşıdım ama bir merdivenden 5 kere in çik yaptım kalanı araba ile de kasa ile alakası varmj ki monitör un? HDMI ile deneyeceğim.

Ilgın için teşekkürler.

Dostum taşırken ekran kartını çıkartmadığın için dalgalanma olabilir başka türlü DP ile dalgalanma zor.
Tekrar soruyorum cevaplarsan sevinirim hangi oyunlarda oluyor?

Dostum taşırken ekran kartını çıkartmadığın için dalgalanma olabilir başka türlü DP ile dalgalanma zor.
Tekrar soruyorum cevaplarsan sevinirim hangi oyunlarda oluyor?

Abi ama bu dalgalanma 7 aydır var ben son 1 ayda 4 5 kere tasıdım aslında her oyunda oluyor ama ani FPS düşüşlerde yani şöyle mesela FPS 100'ya aniden 2 saniyede 60 düşüp hemen geri 100 ecıksa oluyor yani her oyunda oluyor ama hep olmuyor not şu ana kadar hicbir oyunda 50 FPS'nin altına dusmedim ani FPS duşmesi ile alakası olabilir mi?

Abi ama bu dalgalanma 7 aydır var ben son 1 ayda 4 5 kere tasıdım aslında her oyunda oluyor ama ani FPS düşüşlerde yani şöyle mesela FPS 100'ya aniden 2 saniyede 60 düşüp hemen geri 100 ecıksa oluyor yani her oyunda oluyor ama hep olmuyor not şu ana kadar hicbir oyunda 50 FPS'nin altına dusmedim ani FPS duşmesi ile alakası olabilir mi?
Dalgalanmadan kasıt ne tam olarak anlamadım detaylandırır mısınız?

Dalgalanmadan kasıt ne tam olarak anlamadım detaylandırır mısınız?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videodaki gibi oluyor hatta bazen ana ekranda da oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı