RX 580 sistem GPU kullanımı az

vacshot34

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GSKILL Ripjaws 2x8
SSD veya HDD modeli
WD 1TB hard disk, Samsung 860 evo SSD
Ekran kartı
RX580
Anakart
Asus B450M
İşlemci
I5 8400
Oyun oynarken ekran kartı kullanımı bir %70 bandına çıkıyor, bir %5'e düşüyor ve bunu sonucunda drop oluyor. Nasıl çözebilirim? Ve LoL'de FPS 144'den 140'a düşüyor bunun sonucunda anlık takılmalar oluyor. Sizce işlemci modeli mi yükseltmeliyim yoksa ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun oynarken ekran kartı kullanımı bir %70 bandına çıkıyor, bir %5'e düşüyor ve bunu sonucunda drop oluyor. Nasıl çözebilirim? Ve LoL'de FPS 144'den 140'a düşüyor bunun sonucunda anlık takılmalar oluyor. Sizce işlemci modeli mi yükseltmeliyim yoksa ne yapmalıyım?
LOL, CSGO, Valorant gibi oyunlarda düşük GPU kullanımı olması gayet normal. O sisteme istersen 12900K tak gene ekran kartı kullanımı %99 olmayacak. Dediğim şey 1080p Low ayarlar için geçerli.

Peki bu Drop'un sebebi ekran kartı değilse ne olabilir? Yardımcı olur musun?

Aynı sorun bende de vardı birkaç gün önce bununla ilgili konu açmıştım benim sorunum 8 GB tek kanal RAM'den dolayı kaynaklıymış yeni RAM aldım sorunum düzeldi ama sende çift kanalmış bende anlayamadım.

Oyun oynarken ekran kartı kullanımı bir %70 bandına çıkıyor, bir %5'e düşüyor ve bunu sonucunda drop oluyor. Nasıl çözebilirim? Ve LoL'de FPS 144'ten 140'a düşüyor bunun sonucunda anlık takılmalar oluyor. Sizce işlemci modeli mi yükseltmeliyim yoksa ne yapmalıyım?

Biraz geç gördüm fakat aynı sorun benim işlemcimde oluyordu. Format attım düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı