RX 580 sistem ile oyunda görüntü bozulması oluyor

BgeS

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda yaşadığım bir problemim var. LoL gibi düşük sistem gereksinimi gerektiren oyunlarda gözlemlediğim kadarıyla problem görünmüyor. Ancak Black Desert isimli oyunda ilk girdiğimde sorun yok ama 30 dakika geçtikten sonra gökyüzü yemyeşil oluyor ve yerdeki map ben hareket ettikçe yeşil ile karışık kırmızılaşıyor bazen 10 dakika sonra düzeliyor ama bazen oyunu kapatıp açmadan düzelmiyor. Şimdi yine oyundayken 1 saat geçtikten sonra yeşillenme dışında direkt ekran pikselleşip görüntü bozuldu. Bu sorun yaklaşık 2 gündür var sistemi 2018'de aldım çok temiz ve düzenli bakımlarını yaparak kullanıyorum. Hiçbir arızası yok.

Ekran kartımda undervolt yapılı frekans ayarlarına hiç dokunmadım sadece voltajı 1150'den 1100'e düşürdüm. 1080'de bile crash almıyorum ancak garanti olsun diye 1100'de bıraktım.

Sistem özellikleri:

Sapphire RX580 8 GB.
AMD Ryzen 5 2600.
2x8 GB RAM Adata XPG D10.
SU630 480 GB SSD.
Kixoia Exceria 480 GB NVMe SSD (sistemin ve oyunun kurulu olduğu SSD)
Windows 10 Pro 22h2.
AMD Adrenalin sürümü 24.3.1

Undervolt Ayarları
Görüntü Bozulması

Aşağıdaki benchmark programını kullanarak test yapar mısın?

Başta artifact sandım ancak bu %99 oyun kaynaklı, Steam üzerinden oynuyorsan dosyaları doğrulamayı deneyebilirsin, veya driver kaynaklı olabilir.

Oyunu kendi clientinden oynuyorum. Dosyaları doğruladım ancak düzelmedi. Driver'dan kastınız hangisi olabilir.

Programı yüklüyorum testi yapınca sonuçları paylaşacağım.

@837168 ayarları nasıl yapmalıyım superposition olanı yükledim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…