RX 580 sistemde GPU kullanımı %20'lere düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

Ataberk_00

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
128GB SSD 500GB HDD
Ekran kartı
RX 580 4GB
Anakart
ASUS A320M-A
İşlemci
RYZEN 5 2400G
Ben bilgisayar topladım arkadaşlar.

İşlemci: Ryzen 5 2400G 3.9 GHz
Ekran Kartı: ASUS RX580 4GB OC
RAM: 16 GB 3000 MHz
Anakart: ASUS A320M-A
SSD: HIKSEMI 128 GB
HDD: 500 GB
Güç Kaynağı: 500W Cooler Master

Yaşadığım sorun: CS2 veya Valorant gibi rekabet oyunlarında 150-200 FPS alıyorum, ancak GPU kullanımının anlık düşmesi sebebiyle FPS drop oluyor. İşlemci mi yetersiz acaba diye kardeşimin sisteminde denedim, ekran kartını onun işlemcisi Ryzen 5 2600X ile kullandım, onda da aynı şekilde drop yaşadım. Bunun nedenini aylardır çözemedim, yardım edebilir misiniz?

Merhaba, CS2 ve Valorant tarzı oyunlarda elinizdeki sistemle düşük GPU kullanımları görmeniz gayet doğal. Anlık düşük ve droplar başka bir durumu işaret ediyor gibi ama, ekran kartınızı FurMark ile test edebilir misiniz?

Merhaba, CS2 ve Valorant tarzı oyunlarda elinizdeki sistemle düşük GPU kullanımları görmeniz gayet doğal. Anlık düşük ve droplar başka bir durumu işaret ediyor gibi ama, ekran kartınızı FurMark ile test edebilir misiniz?

FurMark'ta kullanım %100 düşmüyor kardeşimin sistemde de Ryzen 5 2600X RTX 3050 8 GB var onun ekran kartını çıkarıp benim RX 580 4 GB taktığımda sorun yine aynıydı o böyle bir sorun yaşamıyor.

Anlık olarak düşüyor bu da FPS dropa sebep oluyor %80-90'dan bir anda %0-%20 düşüyor sonra düzeliyor macununuda yeniledim format attım CPU gömülü ekran kartını BIOS'tan kapattım ama sorun düzelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımsal bir sorun da olabilir aynı bileşenler sizde farklı sonuç verdiyse. Uğraşmadan temiz kurulum yapmak en net çözüm olabilir, bunu istemezseniz DDU ile sürücü kaldırıp yüklemeyi ve ekran kartını düzgün kullanacak GPU ağırlıklı bir AAA oyun oynamayı deneyebilirsiniz.

Yazılımsal bir sorun da olabilir aynı bileşenler sizde farklı sonuç verdiyse. Uğraşmadan temiz kurulum yapmak en net çözüm olabilir, bunu istemezseniz DDU ile sürücü kaldırıp yüklemeyi ve ekran kartını düzgün kullanacak GPU ağırlıklı bir AAA oyun oynamayı deneyebilirsiniz.

DDU ile kaldırıp yükledim Cyberpunk'ta deneme yaptım onda böyle bir sorunla karşılaşmadım ama Valorant CS2'de bu sorun devam ediyor.

Onda böyle bir sorunla karşılaşmadım ama Valorant CS2'de bu sorun devam ediyor.

Valorant ve CS'de o işlemci elinden geleni yapıyordur hocam, 4MB önbellek ile o kadar olur maalesef. 2600X ile de aynı sorun oluyorsa ise direkt temiz kurulumla boş bir sistemde denemenizi öneririm.

Valorant ve CS'de o işlemci elinden geleni yapıyordur hocam, 4MB önbellek ile o kadar olur maalesef. 2600X ile de aynı sorun oluyorsa ise direkt temiz kurulumla boş bir sistemde denemenizi öneririm.

Kardeşimin sistemde DDU ile sürücüleri temizledim sonra RX 580 4 GB ekran kartını takıp sürücülerini indirdim sorun onda da vardı. Bu arada anakart modelimi yanlış yazmışım ASUS A350M-A ne yapacağımı şaşırdık artık.
Çünkü oyunlardaki FPS'ler normal 150-200 FPS.

Nasıl yapacağım format mı oluyor?
Evet, format oluyor. Sadece USB ile yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı