Hayırsız Cellat
Hectopat
- Makaleler
- 1
Merhaba arkadaşlar, dizüstü RX 580 ekran kartlı bilgisayara sahibim laptop modelim ASUS ROG STRIX GL702zc. İşlemcim Ryzen 7 1700 RAM 32 GB Dual channel. Daha önceden sürücü problemleri yaşıyordum bu sistemde ama uyumlu bir sürücü buldum sanırım. Hiç sürücüm kendiliğinden silinmiyor ve görüntüde bozulmalar yaşanmıyor bu sürüme geçtiğimden beridir. Başlarda şikayet ettiğim problem düzeldi ama asıl problemim olan performans kaybı halen düzelmedi. Sürekli gecikme varken oyunda FPS normalin çok altındayken sistemin fanlarının devirini kendim yükseltiyorum ve performans kaybım azalıyor. Yani 15 FPS alıyorken 25-30 FPS'lere çıktım. En azından oyun oynanabilir durumda ama normalde 60 FPS alması akıcı oynatması lazımken akıcılık az ve 30 FPS fanlar da aşırı gürültü yapıyor bu durumda. Fakat halen gecikme düzelmedi ben fan devirini elimle yükseltmesem çok düşük performans yaşanıyor ve anlam veremediğim bir durum daha var alt ESC atıp biraz soğumasını bekleyip oyuna dönerken 5 dakikalığına performans güzel oluyor sonradan yine kayıp başlıyor. Sizce bu durumdayken temizlik yapmam mı doğru olur yoksa cihazın ekran kartında mı sorun aramalıyım önerileriniz nedir arkadaşlar?