RX580 sistemde Valorant yüksek FPS'de oynarken drop nasıl çözülür?

The10thDoctor

Hectopat
Yer
TARDIS
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 NH.QFLEY.004
Intel Core I5-12500H
Kingston DDR4 3200 MHz 16 GB RAM
RTX 3050Ti
Samsung 512 GB M.2 SSD
Meslek
Time Lord
RAM
2x8 GB 2133 Mhz DDR4
SSD veya HDD modeli
PNY CS900
Ekran kartı
XFX RX580 8 GB
Anakart
ASUS H110M-C
İşlemci
i3-6100
Merhabalar.

Valorant oynarken düşük veya yüksek grafikler farketmeksizin drop giriyor. Sistemin Valorant için fazlasıyla yeterli oldugunu düşünüyorum. Monitör 60Hz oldugundan genelde 70 veya 60'a sabitliyorum Drop hissiyatı azalsın diye ama nafile. Hala drop giriyor. Atıyorum Low'da 150+ FPS alırken bir anda 40'a veya 30'a düşüyor saniyelik ve bu yüzden aşırı ekran yırtılması olusuyor. Mainim de Neon oldugundan dolayı kayarken falan FPS baya sıkıntı yaratıyor. GT440 ve i5 4. Nesile sahip arkadasım bile akıcı sekilde oynuyorken benim bu dropu yemem cok sacma değil mi? Sistem özelliklerim asagıda. Yardımcı olursanız sevinirim.

Peki bu darboğaz sorununu azaltmak için ne yapabilirim?

Bu işlemci ve ekran kartını kullanacaksanız hiçbir şey, oyunu VSR ile 2K'ya alsanız dahi darboğaz devam edecektir. 8. nesil öncesi bir işlemciye sahipseniz bu tarz oyunlarda ve RX 580 gibi ekran kartlarında hem i3 hem de i5 işlemciler ile darboğaz yersiniz zira oyun görece işlemciye çok yükleniyor bu da işlem gücü düşük olan bu işlemcilerin darboğaza uğramasına sebep oluyor. Anakart ile uyumlu i7 işlemci alabilirsiniz ancak bu da fiyat performans bir çözüm olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı