RX 580 sisteme 1000 TL PSU önerisi

x_tol

Femtopat
Katılım
28 Temmuz 2022
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

5 yıldır şu güç kaynağını kullanıyorum: High Power 500W 80+ ECO Bronze Kırmızı Fanlı Aktif PFC Güç Kaynağı (HPE-500BR-A12S) | Teknobiyotik

Sistem çalışmasında ve işlemci tam yükte bile sorun yok ancak ekran kartı kullanılmaya başlandığı anda coil whine başlıyor. Ses konusunda takıntılı olduğundan kasayı duvarı delip başka bir odaya koymuştum :). Şimdi kasayı yanıma almak istiyorum ve bu güç kaynağının yenisini sipariş verdim. Ancak yine ekran kartı devreye girdiğinde az olmakla birlikte duyulacak şekilde coil whine var. High Power'ı iade edip tam sessiz bir PSU için bir atış daha yapmak istiyorum. Var mı tavsiyesi olan? Bütçe 1000TL civarı. Sistem RX580-AMD5500
 
XPG Core Reactor 650 kullanıyorum tavsiye ederim yeterli olacaktır, bu tavsiyeyi de Technopat'taki arkadaşlardan almıştım.
 
Dediğin şey mümkün değil, elektronik devreler yapıları itibariyle bobin bulunduruyorlar. PSU'ların tamamında bobin bulunduğuna göre sesi engellemen imkansıza yakın, üretici sadece sesi silikonla bir miktar azaltabilir.

1000 TL'ye alabileceğin, iç yapısı sağlam güç kaynağı istiyorsan:

Supernova GT 550 - Akakçe

Sorunun sadece ses ise geçilmez, ama sırf daha iyi iç yapı için indirim kovalanıp iyi bir güç kaynağı alınabilir. Şu anda sadece Supernova GT, Hyper PRO ve HV PRO gibi modeller var.
 
@Hesher xpg core reactor 2000tl bütçemin çok üzerinde

@msyCruise fsp iyi gözüküyor listeye ekledim

@shinei sessiz bir psu bulup sonra kasa alacağım aslında(phanteks p600s) psu ses, fan seslerini geçmemeli en azından yoksa kasa almayıp kasayı başka odada kullanmaya devam edeceğim bu yüzden önemli benim içim. evga şu var uygun gördüğüm benim. modüler olduğu için bunu alabilirim aslında iç yapısı kaliteliyse. modüler olması bir avantaj.

 
@shinei nzxt daha iyi gözüküyor haklısınız ancak youtube'da bir eleman video çekmiş. coil whine var yazmış yanlış anlamadıysam video sonunda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

sanırım psu ile birlikte en iyi ses izolasyonlu kasayı da almam gerekecek.
 
@x_tol

Coil whine neredeyse bütün güç kaynaklarında olan bir şey zaten, anlamadığın şey bu kısım. Yani şu güç kaynağında ya da bu güç kaynağında coil whine tamamen yok diye bir şey yok.

"Bobin vızıltısı" nedir?

"Bobin vızıltısı", bir elektrik akımı elektromanyetik bobinlerden geçtiğinde üretilen işitilebilir gürültüyü ifade eder. Gürültü, yüksek hızlı fanların vızıltıları arasında boğulabilir veya bir yalıtım kılıfı tarafından boğuklaştırılabilse de, bu tiz "hırıltı" birçok kullanıcı için özellikle can sıkıcı olabilir ve özellikle dizüstü bilgisayarlarda fark edilir. Daha sessiz fansız cihazlarda daha da dikkat dağıtıcı olabilir.

"Bobin vızıltısı" neden oluşur?

Gürültünün kaynağı, elektromanyetik bobinler, her türlü elektrikli cihaz ve bileşende bulunur ve tipik olarak indüktör veya transformatör görevi görür. Bu cihazların içinden bir elektrik akımı geçtiği için rezonansa girmeye başlarlar; doğru frekanslarda, bu titreşimler, belirgin bir sızlanan uğultu olarak tezahür eden duyulabilir bir gürültü haline gelir. Genel olarak, bobinlerden ne kadar fazla güç akarsa, sızlanma o kadar belirgin hale gelir - günümüzün yüksek güçlü cihazlarının çoğu için bir sorun.

"Bobin vızıltısı" nasıl önlenebilir?

Sorun, cihazın düzenli kullanımı sırasında meydana gelen fiziksel bir sürecin sonucu olduğu için, bobin sesini önlemenin birkaç yolu vardır. Bobin sesi bir masaüstü kurulumundaki parçalardan geliyorsa, en iyi çözüm genellikle bunları ses yalıtımlı bir kasaya koymak olabilir. Alternatif olarak, birçok kullanıcı için bir çift kulaklık takmak en basit seçenek olabilir.

 
@shinei elektronik tamircisiyim ben bobin gürültüsünün ne olduğunu biliyorum :) . high power'In elimdeki modelinde kronik problem var belki onu bilmiyorum elimde başka psu yok şu an. şöyle söyleyeyim sana sıfır aldığım high power 500w psu'nun bobin gürültüsünü rx580 fanları %70'e geldiğinde duymuyorum ancak. yeni bir psu için çok fazla değil mi. zamanla artar birde bu şimdi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı