RX 580 sisteme 8 GB RAM ve 240 GB SSD yeter mi?

Rust diskten ziyade RAM canavarı diye biliyorum hocam, HDD çok yavaş bir model değilse önce bir sabit diskte deneyin en kötü sonra yine SSD'ye kurulum düşünebilirsiniz ama önceliğimiz bir adet daha RAM olsun. Kalan bileşenlerinizde de herhangi bir problem yok, gayet uyumlu 👍🏻

Hard Disk'te denemiştim oyuna 30 dakikada giriyor cidden çok fazla zaman istiyor 5-10 saniyede açılan bilgisayar Rust'a yarım saatte giriyor çok can sıkıcı, oynarken de arada bir drop giriyor sırf bu yüzden öldüğüm çok oluyor.
Son zamanlarda Valhalla ve Red Dead Redemption'da da kasma sorunları oluyor işlemci macununu değiştirdim şu an birkaç tık daha iyi ama gene de 10 dakikada bir 2-3 saniye kasmalar drop girmeler oluyor.
Hocam RAM'i satıp bence bunu alıp SSD şimdilik yeteli indirimde 500GB'a yükseltilebilir:

Hocam çok mantıklı şu an kendi RAM'imden soğudum. Satsam alıcı bulmam zaman alacak, anakart destekler mi bir de o var. 3200 MHz anakart.
https://www.hepsiburada.com/msi-a32...tx-anakart-p-HBV00000HS4XP?magaza=Hepsiburada Şu anakart.
 
Son düzenleme:
@DraugRZ , Windows'un olduğu diskte 134 GB boş alan var gördüğüm kadarıyla, 40 GB yer kaplayacak bir oyundan herhangi bir problem olmaz merak etme ama drop dediğin olay sert takılma şeklinde ve HDD'de oynarken oluyorsa mekanik diskin sağlık durumunu en basitinden HDD Sentinel veya HD Tune ile kontrol etmekte fayda var. Ekran kartının yük altındaki çalışma sıcaklığında herhangi bir problemin olmadığını varsayarak aklıma gelen ilk husus bu oldu çünkü Valhalla ve RDR2'yi ben de HDD'de oynamama rağmen yağ gibi kasmadan oynatıyor.

Bütçe yeterliyse ilk olarak RAM sonrasında da SSD takviyesi yapabilirsin hocam, RAM'leri de en kötü 3000 MHz'de çalıştırman R5 2600X açısından fazlasıyla yeterli olur.
 
ssd.jpg

Ram'in sadece 1067 MHz olan kısmını kullanıyor nedenini bilmiyorum overclock yapmaya çalıştığımızda pek kurcalamak istemedik ama tam olarak 3000 mhz hızını bir türlü yakalayamadık. Anakarta 3200 mhz yazmışlar ama maximum 2600'e kadar yükseltiyorduk yanlış hatırlamıyorsam.

Hard Disk'e gelirsek ben bu oyuna en son girdiğimde Hard disk'te sadece 90 gb boş alanım vardı ve sürekli drop giriyordu, oynamadığım oyunları sildikten sonra hiç girmemiştim yorumunuzdan sonra oyuna girdim ve cidden bende de yağ gibi akıyor :D suçu sürekli ram'e atıp duruyordum yetersiz ondan drop giriyor diye meğer suç benim tokmak kafadaymış ayarları boşuna en düşüğe almışım zamanında.
rdr.jpg

Hocam RDR2'de daha önce kaydettiğim bölüme nasıl geçebilirim bilginiz var mı? (kuzenim askerden gelince sen hep oynuyorsun bir kere de ben oynayayım demişti 1 gün PC'yi ona bırakıp dışarı çıkmıştım nerede insan varsa öldürmüş oyunu mahfetmiş :D ).
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı