RX 580 tabanlı sistem FPS sorunu

mikailtatlı

Centipat
Arkadaşlar 2 gün önce PC topladım Vatan'dan. Sapphire RX580 8 GB, Ryzen 5 2600 3.40GHz, 16 GB RAM 3000 GHz, 128 GB SSD, 1TB harddisk vs.
Fakat oyunlardan çok kötü FPS alıyorum nedenini bilmiyorum ekran kalitesi de çok kötü geliyor gözüme Apex'ten 30 FPS aldım LOL'de 70 FPS alıyorum tahminimce ekran kartı kullanılmıyor işlemciyle oynuyorum ama ekran kartını güncelledim Windows'u güncelledim sonuç hala bu teşekkürler.

Texture streaming budget ayarını düşürün. Diğer grafik ayarlarını unutup, 8 GB VRAM var diye, doku ayarına yüklenmeyin. Daha yüksek VRAM olsa anlayacağım ama bu yaptığınız gereksiz bir işlemdir.

Eki Görüntüle 441129

CPU, bellek kullanım değerlerini de programa ekleyip, ekran görüntülerini paylaşın.
LOL gibi oyunlarda V-Sync(Dikey senkronizasyon) ayarını açmanı öneririm.
33333.png
333.png
5.png
bu arada telefonun flashyla baktığımda ekran kartının fanları dönmüyor kasanın öndeki fanları buz gibi fakat ekran kartının fanları oynamıyor
Texture streaming budget ayarını düşürün. Diğer grafik ayarlarını unutup, 8 GB VRAM var diye, doku ayarına yüklenmeyin. Daha yüksek VRAM olsa anlayacağım ama bu yaptığınız gereksiz bir işlemdir.

Eki Görüntüle 441129

CPU, bellek kullanım değerlerini de programa ekleyip, ekran görüntülerini paylaşın.
16 gb ram var
Kasanın hava akışı sorunludur. Fanların gerçekten çalıştığından emin ol. Sorunun kesin nedeni ısınma.
Kasanın hava akışı sorunludur. Fanların gerçekten çalıştığından emin ol. Sorunun kesin nedeni ısınma.
ekran kartım hariç tüm fanlar çalışıyor fakat ekran kartımın fanları oynamıyor

Eki Görüntüle 441129

16 gb ram var
fan speedi 44 e aldım 100 e de aldım fakat ekran kartı fanları oynamıyor bile
fan.png

33333.png
333.png
5.png
bu arada telefonun flashyla baktığımda ekran kartının fanları dönmüyor kasanın öndeki fanları buz gibi fakat ekran kartının fanları oynamıyor

16 gb ram var

ekran kartım hariç tüm fanlar çalışıyor fakat ekran kartımın fanları oynamıyor

16 gb ram var
fan speedi 44 e aldım 100 e de aldım fakat ekran kartı fanları oynamıyor bile
fan.png
az önce fan speedi yükselttim daha sonra otomatiğe aldım fanlar çalıştı fakat 10 dk sonra yine durdu ve çalışmıyor

Son düzenleme:
Sapphire Trixx indirip fan health check yap. Hala dönmezse servise gönder.
Hocam arkadaşın tavsiye ettiği msı afterburner indirdim fanları kendim çalıştırdım fan speed ten fakat programı kapattığımda fanlar otomatik olarak çalışmıyor bunun bir ayarı varmıdır cpu 84 derece olunca fanlar devreye girecek sanırım ama benim cpu hep 83 derece bu yüzden ekran kartı fanları devreye girmiyor bu seviyeyi msı afterburnerden 60 a çekemiyorum başka bir yolu varmı ?

zzzzzzzzzz.png
şuradaki temp. limit 60a çekilmiyor geri yükseliyor 60 a çeksem fanlar devreye girecek ısınma 60 olduğunda.
z22.png
Dediğiniz gibi yaptım şu an pubg indiriyorum 2 saate bitecek oyuna girip bakacağım ısınma fps durumuna. Teşekkür ederim.

Temp limit'e dokunmayın. Onu düşürmeye kalkarsanız bu sefer düşük sıcaklıklarda bile kart frene basmaya başlar. En yüksekte dursun.
Az önce lole girdim fanları kendim açtım sıcaklık az olmasına rağmen aldığım fps çok kötü bunun sebebini bir türlü anlayamıyorum çıldıracağım...

Dosya Ekleri

• zxxxxxxxx.png
    zxxxxxxxx.png
    694,9 KB · Görüntüleme: 46
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı