RX 580 TDP değeri yüksek mi?

mcihankaya

Kilopat
Daha fazla  
RX 580 8 GB almayı düşünüyorum ancak bu kartın yüksek güç tüketimi beni düşündürüyor. Günde ortalama 4-5 saat kullanım ile sizce elektrik faturasına etkisi ciddi olur mu? Başka önerilere de açığım.
  • Anakart: Asus Z170 Pro Gaming
  • İşlemci: İ5 7600K
  • RAM: Corsair 8x2 (3000 MHz)
  • Monitör: ViewSonic XG2402 (Free-Sync)

Fazla etkisi olmaz çok gözünüzü korkutmasın. Tüm sistemlerle beraber 300-350W arası güç tüketimi olur diye düşünüyorum. 3 saatte tam yükte bir oyunda 1 KW yakmış olcak. 1 KW' da sanırım 50 kuruş filan tüm vergiler dahil tam bilmiyorum ama netten bakabilirsiniz ona göre hesap edersiniz. Faturaya ek 15-20 lira gelir maksimum öyle düşünüyorum.

Ya arkadaşlar amd kartların TDP değeri düşük diye miningcilerin gözdesi olmadı mı ? RX 480-570-580 karışık sistemler kurdular hep. Bende 480 var ilk çıktığında almıştım bir aralar 2000 lira veren vardı. Neden miningciler bu kartı kullandıki az tüketimi yoksa.

Ya arkadaşlar amd kartların TDP değeri düşük diye miningcilerin gözdesi olmadı mı ? RX 480-570-580 karışık sistemler kurdular hep. Bende 480 var ilk çıktığında almıştım bir aralar 2000 lira veren vardı. Neden miningciler bu kartı kullandıki az tüketimi yoksa.
RX 580' in rakibi GTX 1060. 1060 120 W güç tüketiyor bir de ordan bak AMD kartlar hep fazla güç tüketimiyle öne çıkmıştır. 570 ve RX 580' in fazla CUDA çekirdeği olması fiyat performansına göre en iyi mining için işlevli bir karttı. Şimdi değeri düşünce yavaş yavaş elden çıkartılıyor.

RX 580' in rakibi GTX 1060. 1060 120 W güç tüketiyor bir de ordan bak AMD kartlar hep fazla güç tüketimiyle öne çıkmıştır. 570 ve RX 580' in fazla CUDA çekirdeği olması fiyat performansına göre en iyi mining için işlevli bir karttı. Şimdi değeri düşünce yavaş yavaş elden çıkartılıyor.
Değeri çok düşmüş ya sorma. Bende bilmiyom napcamı satsam ne alacam 600 W 80+ bronze psu var i7 6700 işlemci var ne takılır bu sisteme sence. Biraz konu dışı oldu ama.

Değeri çok düşmüş ya sorma. Bende bilmiyom napcamı satsam ne alacam 600 W 80+ bronze psu var i7 6700 işlemci var ne takılır bu sisteme sence. Biraz konu dışı oldu ama.
Bütçenize bağlı isterseniz konu açarsınız. Bütçe kısıtlıysa 2 bin liranın altındaysa RX 580 güzel seçim olacaktır. En iyi RX 590 olur yavaş yavaş çıkacak ve fiyatı belli olur diye düşünüyorum. En kötü RX 570 seçersiniz. Fazla bütçe varsa 1070 Tİ olur dahası olmaz 1080P ekran için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı