RX 580 Undervolt hiçbir işe yaramıyor

melihmutlu123

Hectopat
RX 580 voltajı 1150'den 1060'a çekiyorum. Furmark'ta 8-10 arası FPS düştüğü gibi sıcaklıklar neredeyse aynı kalıyor. Seste azalma var ama bu kadar. FPS düşüşüne değecek kadar yok. Thermal throttling yok ama sıcaklıkları ve ses seviyesini biraz düşürmek istemiştim. Bu arada 1150'den 1100'e de çektim hiçbir fark yok güç kullanımında da sıcaklıklarda da. Bir de şunu ekleyeyim voltaj 1060'ta ve 1100'deyken çekirdek hızı 1000MHZ civarlarında dolaşıyor %90 aynı yani. Voltaj 1150'deyken 1200 MHz'den aşağıya hiç düşmüyor. Nerede hata yapıyorum? Nasıl sağlıklı bir şekilde undervolt yaparım? Bunları da buradan öğrenerek yapmıştım zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle power limiti kaldırın yani %50 yapın. Ardından Furmark ile test edin. Frekans sürekli sabit kalacaktır. Tek başına undervolt tatmin etmez. Normalde 30 saniye sonra fanlar %80 dönmeye başlayacakken 50 saniye sonra başlar undervolt ile birlikte. Yani belirlenen sıcaklığa ulaşınca fanlar ayarlanan devirde dönmeye başlar. Undervoltun yanında özel fan profili de oluşturun. Ayrıca undervolt FPS veya frekans düşürmez.

Nasıl FPS düşürmüyor anlamadım FurMark skorum böyle defalarca test ettim. Bildiğim kadarıyla sadece volt düşürerek bile sıcaklıklar ve seste bir düşüş olur. Ama arada 7 FPS fark var ve core clock 1200'den 1000'e düşmüş kendi kendine. Üstelik sıcaklıkta bir düşüş söz konusu değil. Aynı zamanda seste de çok bir değişiklik yok.

Dosya Ekleri

• Result.png
    Result.png
    19,7 KB · Görüntüleme: 85
Nasıl FPS düşürmüyor anlamadım FurMark skorum böyle defalarca test ettim. Bildiğim kadarıyla sadece volt düşürerek bile sıcaklıklar ve seste bir düşüş olur. Ama arada 7 FPS fark var ve core clock 1200'den 1000'e düşmüş kendi kendine. Üstelik sıcaklıkta bir düşüş söz konusu değil. Aynı zamanda seste de çok bir değişiklik yok.
İsterseniz TeamViewer üzerinden yardımcı olayım. İstemezseniz şu şekilde yapın ayarları. Wattman üzerinden power limiti %50'ye çekin. Voltajı 1050'ye düşürün. Fan ayarlarını da maksimum 70C'de %100 olacak şekilde ayarlayın.

İsterseniz TeamViewer üzerinden yardımcı olayım. İstemezseniz şu şekilde yapın ayarları. Wattman üzerinden power limiti %50'ye çekin. Voltajı 1050'ye düşürün. Fan ayarlarını da maksimum 70C'de %100 olacak şekilde ayarlayın.
Tamam deneyeceğim dediklerinizi ama kart zaten hep 70 derecelerde dolaşıyor %100'de çok kafa şişirmez mi?

Tamam deneyeceğim dediklerinizi ama kart zaten hep 70 derecelerde dolaşıyor %100'de çok kafa şişirmez mi?
Furmark'ta mı? İsterseniz 75C de yapabilirsiniz ancak bana kalırsa 70 ideal. Zaten 60 üzerine çıkmadığından kartım o şekilde sınır belirledim. Soğutmadan soğutmaya farklılık gösterebilir değerler.

Evet aynen dediklerinizi yaptım kart uçak motoru gibi çalıştı ve 15 saniye sonra PC kapandı.
Garip. Yanlış bir ayar da yapmadınız. PSU'nuz nedir? Kartın güç limitini kaldırdığımız için 200W gibi bir harcama yapacak. Sıcaklıktan dolayı da kapanmış olabilir.

PSU Thermaltake 600W 80P V200'de olan PSU. Sıcaklıklar kapanmadan önce 77 dereceydi 85 dereceleri gördüm bu kartla.
Furmark cidden kartı aşırı zorlayan bir test. Bu testte ısrarcı olmamanızı tavsiye ederim. Gerçeği yansıtmıyor çünkü. Kart hiçbir oyunda bu kadar güç çekmeyecek. Onun yerine benchmarkı olan oyunlarda karşılaştırma yapabilirsiniz. Güç kaynağınız fena değil. Kart için de fazlasıyla yeterli. 85 zaten sınır sıcaklık değil mi? Maksimum onu görebilirsiniz zaten. Yaptığınız ayarların doğruluğunu kontrol amacıyla şu konuya göz atın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı