RX 580 Undervolt hiçbir işe yaramıyor

Furmark'ın aşırı zorladığını biliyorum zaten GTA 5'te test edebilirim. O konuya baktım ama aynı model GPU'muz olmadığı için biraz çekindim bir bakayım tekrar. Sağol yardımların için.

Furmark'ın aşırı zorladığını biliyorum zaten GTA 5'te test edebilirim. O konuya baktım ama aynı model GPU'muz olmadığı için biraz çekindim bir bakayım tekrar. Sağol yardımların için.
Tüm ayarları aynı şekilde uygulamayın elbette. Sadece üstte bahsettiklerimi yapın. Kartın yaklaşık güç tüketimini ve ortalama sıcaklıklarını görmeniz amacıyla konu linki bıraktım.

Tüm ayarları aynı şekilde uygulamayın elbette. Sadece üstte bahsettiklerimi yapın. Kartın yaklaşık güç tüketimini ve ortalama sıcaklıklarını görmeniz amacıyla konu linki bıraktım.
Rehberin de yardımı ile voltajı 1150'den 1060'a çektim ve çekirdek hızını 1380'e yükselttim. Rehberdekine benzer bir fan profili yaptım ve bellek zamanlama seviyesini 2 yaptım. GTA 5'te Very High ayarlarda 68 derecelerde ve çoğunlukla altında gezdi. Kartın çoğunlukla aşırı sessiz çalışması beni şaşırttı resmen. FPS'te de bir sorun yoktu her şey normaldi hatta daha fazla FPS aldım. Güç kullanımında da düşüş vardı 20w civarında. Sonrasında Witcher 3'e geçtim ve bunda da kart 70 derecenin üstüne kesinlikle çıkmadı ki normalde 75 derecelerde dolaşıyordu ve daha sesli çalışıyordu. Yani gayet iyi sonuçlar aldım. Sanırım sorun Furmark'taydı. Çünkü voltajı çok az düşürsem bile 8 FPS düşük alıyordum. Aynı zamanda sıcaklıkta da bir fark olmuyordu. Şu an çok memnunum karttan. Çok iyi performans veriyor artık. Sanırım side panel'i bile takabilirim artık. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı