blackviking
Hectopat
Merhaba arkadaşlar bir süredir ekran kartım son zamanlara göre fazla ısınıyordu ve GPU clock hızı değişkendi. Ben de biraz araştırma sonucu undervolt yapmaya karar verdim. Voltajı kademeli bir şekilde düşürdüm ve kartın stabil olarak çalıştığı, sıcaklık değerlerinin ciddi oranda düştüğü ve güç tüketiminin de azaldığı bir noktada bıraktım. Açılan bir konudaki önerilen Volt değerleri üzerinden başlangıç yapmaya karar verdim ama ben voltajı 1.150'den 950'lere kadar düşürdüm. Böyle yapmamın sebebi ancak bu şekilde undervoltun etkisinin görebilmemdi ve ben de en uygun değeri arıyordum. Belki bu yaptığım zararlı bir şey(uyarılara ve tavsiyelere açığım) ama ben 3 farklı oyunda test etmeme rağmen herhangi bir sorun yaşamadım. Ne crash (çökme) ne de FPS düşmesi yedim. Güç tüketimi en az 20-30 Watt, sıcaklık en az 5 derece düştü ve FPS düşüşü neredeyse yaşamadım. Sadece GPU kullanımının %0'lara kadar gerilediğini gördüm bazı yerlerde ama bu esnada FPS düşüşü veya kasma gibi bir problem yaşamadım hissettemedim bile. Konuya açıklık getirmesi ve fikirlerinizi alabilmem için birkaç resim bırakıyorum.
Not: Burada paylaştığım veriler şahsıma aittir ve herhangi bir tavsiye amacı taşımamaktadır.
Not: Burada paylaştığım veriler şahsıma aittir ve herhangi bir tavsiye amacı taşımamaktadır.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: