RX 580 undervolt

blackviking

Hectopat
Merhaba arkadaşlar bir süredir ekran kartım son zamanlara göre fazla ısınıyordu ve GPU clock hızı değişkendi. Ben de biraz araştırma sonucu undervolt yapmaya karar verdim. Voltajı kademeli bir şekilde düşürdüm ve kartın stabil olarak çalıştığı, sıcaklık değerlerinin ciddi oranda düştüğü ve güç tüketiminin de azaldığı bir noktada bıraktım. Açılan bir konudaki önerilen Volt değerleri üzerinden başlangıç yapmaya karar verdim ama ben voltajı 1.150'den 950'lere kadar düşürdüm. Böyle yapmamın sebebi ancak bu şekilde undervoltun etkisinin görebilmemdi ve ben de en uygun değeri arıyordum. Belki bu yaptığım zararlı bir şey(uyarılara ve tavsiyelere açığım) ama ben 3 farklı oyunda test etmeme rağmen herhangi bir sorun yaşamadım. Ne crash (çökme) ne de FPS düşmesi yedim. Güç tüketimi en az 20-30 Watt, sıcaklık en az 5 derece düştü ve FPS düşüşü neredeyse yaşamadım. Sadece GPU kullanımının %0'lara kadar gerilediğini gördüm bazı yerlerde ama bu esnada FPS düşüşü veya kasma gibi bir problem yaşamadım hissettemedim bile. Konuya açıklık getirmesi ve fikirlerinizi alabilmem için birkaç resim bırakıyorum.

Not: Burada paylaştığım veriler şahsıma aittir ve herhangi bir tavsiye amacı taşımamaktadır.

Dosya Ekleri

• fefefgegegeg.png
    fefefgegegeg.png
    96,6 KB · Görüntüleme: 65
  • Adsız.png
    Adsız.png
    14,7 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet güncel sürücüden bilerek buna düşürdüm çünkü GPU clock değeri çok değişkendi. Olur kontrol edeceğim.
Ben RX 570 ile 20.5.1 sürücüsünde stabil undervolt yapabiliyorum. Clock değerleri de gayet güzel. WHQL imzalı 20.4.2 sürümünde mi denediniz siz?

Ben bu meseleyle ilgili bir şey sormak istiyorum. Sapphire RX590 Nitro+ kullanıcısıyım ne ısınma ne FPS düşüşü ne de siyah ekran gibi sorunlarla karşılaştım. Ekran kartı sıcaklığını düşürmek için güzel bir yöntem olsa da voltajla oynamak kartın performansını etkilemiyor mu?

Ben şimdiye kadar performans konusunda bir problem yaşamadım hatta şöyle bir örnek vereyim. Diyelim ki bir borudan saniyede 5 LT su geçiyor ve bu su bir motoru çalıştırıyor ve cihaz 5 LT sudan fazlasını işleyemiyor. Biz boruya saniyede 10 lt su versek ne olur? Hem cihaz bunu işlemediği için performansa katkısı olmaz hem de yük arttığı için cihaz yorulur. Ekran kartında da benzer bir durum söz konusu. Belli bir yerden sonra verilen voltaj kartı ısındırıyor. Yani voltaj değerini düşürmek doğru yapıldığı sürece faydalıdır.
Ben RX 570 ile 20.5.1 sürücüsünde stabil undervolt yapabiliyorum. Clock değerleri de gayet güzel. WHQL imzalı 20.4.2 sürümünde mi denediniz siz?
İki sürümde de denedim ama istediğim verimi alamadım bi türlü ben de 2019 sürümünü kurdum orada işe yaradı.
950 güzel değer. Ben de 1010'a kadar düşürmüştüm lakin kendi kendine eski değeri giriyor haberim olmadan. Herhangi bir arıza belirtisi göstermeden bunu bir türlü çözemedim.
Ben de benzer sorunlar yaşadım biraz ayar yapayım diyorum pat diye eski haline dönüyor. Farklı sürücü kullanmayı deneyin hatta 2019 bile kullanabilirsiniz bence denemekten bir şey çıkmaz.
Bu arada sizin voltaj değerleriniz nasıl?

Son düzenleme:
Merhaba bende rs 570 msi armor 4 gb oc var ve yakın zamanda wattman hatasından dolayı pc gündelik kullanımda pc kilitlenip reset atıyodu siyah ekran olup garantide işlem gördü 1 ay sorunsuz kullandım sonra yeniden aynı sorunla karşılaştım sürücüleri değiştim fln yine aynı bende undervolt yapma kararı aldım bazılarında undervoltan sonra düzeldiğini gördüm yardımcı olursanız sevinirim ben sizden yola çıkarak şöyle ayarladım .

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (190).png
    Ekran Görüntüsü (190).png
    74,2 KB · Görüntüleme: 40
  • Ekran Görüntüsü (189).png
    Ekran Görüntüsü (189).png
    71 KB · Görüntüleme: 38
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı