RX 580 ve i3 9100F sistemde %100 CPU kullanımı sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

andreas7

Hectopat
Merhaba, benim bir sıkıntım var tüm oyunlarda değil ama çoğu oyunlarda bilgisayar CPU'yu %100 kullanıyor ve kasadan fena bir şekilde fan sesleri geliyor sorunu acaba darboğaz mı diye baktım fakat GPU kullanımı %90'na düşmüyor bunun sorunu nedir acaba? Sistemim de şu şekilde;

• Ekran kartı: ASUS Radeon RX 580 4 GB.
  • Işlemci: i3-9100F 3.60GHz.
  • RAM: Kingston 4 GB drr4 (2x)
  • anakart: ASRock H310cm-HDV.
  • PSU: 500 Watt.
  • HDD: 250GB harddisk.
Resimler şunlar;

22222.png
432344.png

Bir şey dayattığım yok, NFS heat gibi bir oyunda 9100F zorlanıyor, bundan dolayı %80 kullanılıyor. Daha güçlü bir işlemci olsa hu kadar kullanılmaz, demek istediğim bu dostum. @r.yasar10

NFS heat sistem gereksinimlerine bakar mısınız? i5 4690K yazıyor. i3 9100F ile teknik özelliklerini karşılaştırdığınızda aynı değerler görüyor olmanız gerek. Bu da oyun için yetiyor demektir.CPU kullanımı illa ki %80 olur.

%80 fazla deme o zaman arkadaşın işlemcisi Ryzen 5 3600 değil söz konusu 9100F burada.
Neyi anlamıyorsun sen? Şaka gibisin. 9100F olduğu için %80 diyoruz zaten, 3600 ne alaka? %80 işlemci kullanımı için fazladır. Ama söz konusu 9100F olduğu için daha iyisi beklenemez. Anladın mı şimdi?
Ne yapsın yani RX580 için Ryzen 3900x mi alsın CPU kullanımı %5 %10 olsun diye 😀.
Öyle bir şey mi dedik? Çarpıtma söylediklerimi.

Neyi anlamıyorsun sen? Şaka gibisin. 9100F olduğu için %80 diyoruz zaten, 3600 ne alaka? %80 işlemci kullanımı için fazladır. Ama söz konusu 9100F olduğu için daha iyisi beklenemez. Anladın mı şimdi?
%80 işlemci kullanımı için fazla değil hatta gayet güzel bir değer.
Daha güçlü bir işlemci olsa bu kadar kullanılmaz, demek istediğim bu dostum. @r.yasar10
Burada demek istediğin şey önceki mesajında belirttiğin %80 kullanımın fazla olması durumunun daha güçlü işlemcilerde bu kadar olmadığı ve bu yüzden fazla olduğu buradan bu çok rahat çıkarılıyor. Ve bu dediğinin konuyla alakası yok, güçlü işlemcilerden bahsediyorsun konu başlığında 9100F yazıyor. %80 de fazla değil bilgisizliğini gözümüze sokmana gerek yok.

Sadece 9100F'nin diğerleri ile karşılaştırılınca fazla CPU kullanımına sahip olduğunu söyledim. Ki bu da doğru. Ama sen işin için 3600 gibi bir işlemciyi karıştırdın ki o işlemcinin konuyla uzaktan yakından alakası yok. Neyse, konu gereksiz uzadı ve kirlendi, böyle bir konu için birbirimizi kırmaya üzmeye gerek yok. Daha fazla uzamasın.
@r.yasar10

Sadece 9100F'nin diğerleri ile karşılaştırılınca fazla CPU kullanımına sahip olduğunu söyledim. Ki bu da doğru. Ama sen işin için 3600 gibi bir işlemciyi karıştırdın ki o işlemcinin konuyla uzaktan yakından alakası yok. Neyse, konu gereksiz uzadı ve kirlendi, böyle bir konu için birbirimizi kırmaya üzmeye gerek yok. Daha fazla uzamasın.
@r.yasar10

Arkadaş 3600'ü karıştırdın diyorsun, hemen açıklayayım sana. Şimdi 3600 güçlü bir işlemci olduğu için 9100F gibi %80 CPU kullanmaz anlamında dedi. Yani adam ne yapsın %80 CPU kullanmamak için i3 9100F yerine 3600 mü alsın anlamında söyledi, bilmem daha nasıl anlatayım. Bencede inanılmaz :)

@r.yasar10
Dostum yüz yüze görüşme şansımız var mı elim yorulacak çünkü, ter bastı beni. Olmaz diyorsan izah edeyim:

9100F güçlü bir işlemci, %80 kullanım da normal. Güçlü işlemcilerden bahsediyorsun ama 3600 deyince alakası yok diyorsun. Ben 3 yıl boyunca bu forumda, 2000'e yakın mesajımla edindiğim deneyim sonucu elde ettiğim bilgi birikimine dayanarak diyorum ki, darboğaz yok ve değerler normal.

Arkadaş 3600'ü karıştırdın diyorsun, hemen açıklayayım sana. Şimdi 3600 güçlü bir işlemci olduğu için 9100F gibi %80 CPU kullanmaz anlamında dedi.
Bunu diyen bendim, yukarıdaki mesajlarıma bakın.
Uzamasın dedikçe beni alıntılıyorsunuz, hem de boş yere.
Asıl güçlü işlemciler daha az CPU kullanımına sahip olur, Sen hiç 9900K'nın %100 kullanıldığını gördün mü? Şaka gibi ya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı