RX 580 ve R3 1300x Sistemin Shadow of the Tomb Raider Kasma Sorunu

• Konuyu başlatan 13314
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 4.572

13314

Kilopat
Merhaba arkadaşlar. Shadow of the Tomb Raider oynarken bazı kasma sorunları yaşıyorum. Gerçi bazı oyunlarda da var bu sorun. Dar alanlarda 60 FPS üstü görürken yoğun grafikli bir yerde 45-50'ye düşüyor. RX 580 8GB ekran kartım ve Ryzen 3 1300x işlemcim var. Bir de bir adet 8 GB 2400 MHz Ramim vardı, bugün bir tane daha aldım.

Dual Channel yapmış oldum böylelikle ve overclockla frekansları 3000 MHz'ye çıkardım. 5-10 FPS artış oldu ama hâlâ yoğun grafikli yerlerde 40-45-50 FPS görüyorum. Açıkçası oyun zevkim çok kaçtı ve yardıma ihtiyacım var. Sistem gayet iyi göründü bana. Sizce sorun nerede?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana normal geldi.

GTX 1070'li sistemim de bile ortalama 60FPS ile oynatıyor. O değerler çok normal.

RX580, 1300X ile kullanıldığında darboğaza uğramıyor mu sistem?

İşlemci seçimi çok yanlış olmuş AA+ diye tabir edilen oyunlarda işlemcilere çok yük biner ayarları düşürmeniz daha fazla drop yaşamanıza sebep verir işlemciyi O.C moda çekip 3.9 GHZ de çalıştırın.
Bu oyunların hakkı 6 çekirdek ve üstü işlemciler.

Ayar düşürme taktiği her oyun için geçerli değildir. Test etmesi gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…