RX 580 ve Ryzen 5 1600 AF Sistem Isınıyor

Jake Peralta

Kilopat
Arkadaşlar Valorant oyununda işlemci 87, ekran kartı 84 dereceyi gördü. Bana anormal geldi. Sizce bir anormallik var mı? Bu arada kasamda 3 önde, 1 arkada 4 fan var ve işlemcinin termal macunu yok. En yakın zamanda alacağım. Sıcaklığı düşürmek için ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci stok soğutucu ile sıfır olarak gelmişse termal macun sürülüdür, Frisby kasalarda da 4 fan oluyor genelde ama nafile.
Kasa modeli nedir?

Powerboost VK-G1007R
Bende de aynı parçalar mevcut lakin işlemci 70 dereceyi, ekran kartı 75 dereceyi geçmiyor. Fanların konumunun doğru olduğundan ve temizliğinin yapıldığından emin olun.
Hocam sistemin temizliği derken neler mesela parçaları siliyorum ama içini açıp silmekten mi bahsediyorsunuz?
Hocam 87 derece nedir? Termal macunla yenileyin, OC sonrası olduysa hava soğutma alabilirsin ucuza öneri veririz.

OC yok hocam sistemde macun alacağım yakın zamanda.

Termal macunsuz cihazı kullanmayın, hele oyuna hiç girmeyin. Ekran kartınızında fanların yüksek devirde çalışıp çalışmadığına bakın. Ekran kartı üreticinizin özel programını yükleyin kontrol edin.

Macunsuz işlemciyle oyuna girme kardeşim yakar çıkarsın kasayı. Ekran kartı da sıkıntılı RX serisinin çoğu böyle. Yazılımları dandik fan ayarları dandik. Ekran kartı 2.el falan aldıysan macun sürmeni öneririm. Ben sürdüm gene 81 82'lerde geziyor Fanı 80 hızına çıkarttık gene aynı. Bu kartların yazılımları sıkıntılı veya teknolojileri mi eski ben bilemedim vallahi.

Hocam programı atar mısınız? ASUS Dual RX580 4 GB.

Bütün parçalar 0 hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…