RX 580 vs Vega 56

Kasanızın ekran kartı için boşluğu 30cm. Çok büyük ihtimalle sığmayacak. Ama karşısındaki sürücü yuvalarını çıkarabiliyorsanız sığar. Power çok eski ise değişmesi gerekebilir. Genelde kasa ile gelen powerlar pek kaliteli olmaz. Power 12v kanalından toplamda kaç watt veriyor?

Kac watt verdigi hakkinda hic bir fikrim yok,cunku o konuda bilgim yok. :) Kasa konusunda soyle surucu yuvalari sabit ama belki pense yada benzeri bir sey ile biraz metal kesimi yapabilirim muhtemelen,yada bu toplara girmeden direk RX 580.

Sırf Free-Sync için Vega 56 alınmaz. Ben GTX 1080 öneriyorum aynı paraya. Vega 56 alacaksanız, 1080 almadığınıza pişman olabilirsiniz. Ayrıca V-Sync mevcut. Free-Sync var diye Nvidia kullanılması performans düşüklüğü yaşatmıyor. Pişman olursunuz. Baştan söyleyeyim.

Sırf Free-Sync için Vega 56 alınmaz. Ben GTX 1080 öneriyorum aynı paraya. Vega 56 alacaksanız, 1080 almadığınıza pişman olabilirsiniz. Ayrıca V-Sync mevcut. Free-Sync var diye Nvidia kullanılması performans düşüklüğü yaşatmıyor. Pişman olursunuz. Baştan söyleyeyim.

Eyvallah V-Sync mevcut diyosunda input lag cok yuksek deniliyor V-Sync’de ayrica Overwatch gibi oyunlarda gercekten her milisaniye latency onemli benim icin.Simdi gidip 1080 alsam bu monitorde tearing yasayacagim ee o zaman neden 1080 aliyorum,amacim en iyi kart bende olsun degil sadece en asgari duzeyde ihtiyacimi karsilayacak karti secmek,144Hz ve 2k’da Overwatch oynamak onceligim,monitor HDR oldugu icin ileride cikacak muhtemel HDR oyunlarin bir kacinida oynarim Anthem gibi..Yoksa 1000 fps alayim kart 30 derecede calissin gibi bi derdim yok,Rx 580 yeterli ise mesela hic Vega falan fantazim yok,OW’de yetiyo onu biliyorum Epic 2K bile minimum 70-80 fps veriyo ki ben Epic ayar kullanmam asla fps oyunlarinda.min texture/render/shadow vs. full res ve full anti alias sadece

Belirttiğiniz monitörün özelliklerinde Free-Sync desteklediği yazmıyor. Hal böyle olunca benim önerim her türlü 1080. Sizin bileceğiniz iş. Daha fazla para verip; daha düşük performans, daha yüksek TDP değeri, parasını haketmeyen kart seçenekleri size sunuluyor. Pişman olursunuz ama kendi düşen ağlamaz derler.

Belirttiğiniz monitörün özelliklerinde Free-Sync desteklediği yazmıyor. Hal böyle olunca benim önerim her türlü 1080. Sizin bileceğiniz iş. Daha fazla para verip; daha düşük performans, daha yüksek TDP değeri, parasını haketmeyen kart seçenekleri size sunuluyor. Pişman olursunuz ama kendi düşen ağlamaz derler.

Samsung CHG70 HDR FREESYNC destekli bir monitor.

Kesinlikle Vega 56 alınmalıdır. Fakat şu piyasada hiçbir 0 kart alınacak paralara satılmıyor. Olur da benim gibi şanslı bir şekilde çok az kullanılmış 2. el Vega 56 bulursan, 3200 - 3300 liradan fazla olmaması kaydıyla alabilirsin. Özellikle Sapphire Nitro+ modelleri her açıdan en iyi Vega lardır. Boyutları hariç [emoji846]
Bu arada dediğim model 1070 Ti ile 1080 arasında bir karttır. İnternetten incelediğinde Vulkan destekli oyunlarda 1080 i dahi geçebildiğini görebilirsiniz. Ayrıca G-SYNC monitörlerin fiyatı absürd.

Edit: vega alacaksan referans modellerden kaçın.

Bende altı ay önce 2. El bir vega 56 aldım 2400 tl ye free sync monitörümle çok mutluyum

Referans modeller hakkındaki fikrim de sadece biraz daha sesli çalışabiliyorlar yük altında ama sıcaklık dereceleri yazın cehennem sıcağında bile 75 dereceyi geçmiyor

Ben kartıma vega 64 biosu da yükledim gtx 1080 performansı alıyorum fakat 6-7 derecelik bir sıcaklık farkı ve enerji tüketiminde %30 fark oluştu benim için gözden çıkarılabilir miktarda

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı