RX 580 WattMan hatası

Tnixs

Hectopat
Daha fazla  
Evet her yıl açılan bir WattMan konusu daha :D

Geçenlerde RX 580 8 GB aldım ilk başlarda bir sorun yoktu ancak şu siralar bilgisayar donup siyah ekran alıyorum. WattMan hatası olduğunu düşünüyorum. Frekansi -8 yaptım olmadi. Ekran kartı bakımlarını yaptım olmadı. 2 monitör kullanıyorum. 1 tanesi GPU'ya, diğeri onboarda bagli. 500W MSI PSU var. HDMI to VGA ile görüntu alıyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Belli olmaz hocam benim uzun süredir yaşanmıyor ama yaşanmayacak diye bir şey yok. Daha önce sorunu çözdüm sanmıştım 2 ay sonra tekrar mavi ekran yemişliğim var.

Hocam zaten bu ekran kartları eskidi artık yenisine geçmek lazım aslında ama ben GTA 6'nın çıkmasını bekliyorum onun sistem gereksinimlerine uygun dizmeyi planlıyorum bilgisayarı.

Hocam zaten bu ekran kartları eskidi artık yenisine geçmek lazım aslında ama ben GTA 6'nın çıkmasını bekliyorum onun sistem gereksinimlerine uygun dizmeyi planlıyorum bilgisayarı.

Çok sorun yaşatacağını sanmam hocam sorun olursa da konu açarsın çözmeye çalışırız.

Çok sorun yaşatacağını sanmam hocam sorun olursa da konu açarsın çözmeye çalışırız.

Sağ olun hocam sizde inşallah bir daha yaşamazsınız bu sorunu.

Onboard ve ekran kartını aynı anda kullanmayın, siyah ekran yapar. Sadece RX 580’e bağlayın. HDMI to VGA çevirici de sorun çıkarabilir, mümkünse HDMI ya da DVI kullanın. Sürücüleri DDU ile kaldırıp temiz kurulum yapın. WattMan hatası genelde bozuk sürücü ya da güç dalgalanmasından olur. PSU modeliniz önemli, kalitesizse bu da sorun yaratabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı