RX 580 Witcher 3 Düşük FPS

ImLordOfLies

Hectopat
Yer
Kocasinan/KAYSERİ
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem sorumlusu
Sistem
B450 Tomahawk
RX 580 4G Gaming X
Ryzen 5 2600
8G 2400 Mhz kingston hyperx fury
650W PSU

Witcher 3 1080P ultra'da 43 FPS alıyorum. Normal değerlerin altında değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bechmark videosu izledim ve 2400 MHz 16 GB RAM'e sahip biri 70 FPS'in altına inmiyor aynı şekilde 2400 MHz. Sürücülerin hepsi güncel değil mi? HDD sorunlu olabilir.

Hairworks ayarı açıksa, kapayıp dene. O sistemle 60 FPS altını görmemen gerekiyor 1080p ultra ayarlarda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Direkt bu videodaki ayarların aynısını yapabilirsin.

8 GB RAM'in, oyunun ultra ayarlarını karşılamak için biraz yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden 43 FPS almanın sebebini RAM'in sebep olduğu darboğaza bağlıyorum.

2400 MHZ'nin sorun çıkartacağını, 3000 MHZ RAM'den aşağısı Ryzen sistemlerde performans sorunu yaşanacağını söylemiştim zaten önceki konunda. 3000 MHZ RAM alırsan sorunun %90 ihtimalle çözülecektir.

Son düzenleme:
2400 MHZ'nin sorun çıkartacağını, 3000 MHZ RAM'den aşağısı Ryzen sistemlerde performans sorunu yaşanacağını söylemiştim zaten önceki konunda. 3000 MHZ RAM alırsan sorunun çözülecektir.
Ya çözülmezse? Bunun garantisini nasıl veriyorsun merak ettim. 2400 MHz de aman aman bir performans farkı yaratmaz. Sistem Ryzen da olsa. Bizzat denedim.

Ya çözülmezse? Bunun garantisini nasıl veriyorsun merak ettim. 2400 MHz de aman aman bir performans farkı yaratmaz. Sistem Ryzen da olsa. Bizzat denedim.
Ben denediğimde, yaklaşık 10-15 FPS ediyordu neredeyse. Yani ben orada sanki kesin çözülür demiş gibi gözüküyorum ama genel olarak %90 2400 MHZ RAM'den oluyor. Yorumu %90 ihtimalle oluyor diye değiştireyim o zaman.

Darboğaz oranı FPS'yi etkiler. Mesela R5 2600 ile RTX 2080'i kullanırsan Ram frekansına bağlı olarak FPS farkı fazla olur. Ama R5 2600-RX 580 ikilisiyle o kadar fazla fark olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…