RX 580'de soğutması en iyi olan marka

• Konuyu başlatan sekect
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 24
  • Görüntüleme 5.871
Ben de seninkine çok benzer bir kart olan MSI RX 480 8G Gaming X modeline sahibim. Bir süredir ekran kartı hangi oyuna girersem gireyim fanı direkt %90-95 seviyelerine çekiyor ve aşırı gürültü oluyor. Şöyle bir konu bile açtım hatta sosyalde fakat çözüm bulunamadı. MSI RX480 Gaming X 8G Fan Hız Değişmeme Sorunu

Ben de MSI Afterburner üzerinden custom fan ayarı yaptım öyle kullanıyorum. Custom bir ayar kullandığım için OSD'ye kısayol tuşu atadım, arada kontrol edip kapatıyorum. :D
1547051264510.png

Ben de seninkine çok benzer bir kart olan MSI RX 480 8G Gaming X modeline sahibim. Bir süredir ekran kartı hangi oyuna girersem gireyim fanı direkt %90-95 seviyelerine çekiyor ve aşırı gürültü oluyor. Şöyle bir konu bile açtım hatta sosyalde fakat çözüm bulunamadı. MSI RX480 Gaming X 8G Fan Hız Değişmeme Sorunu

Ben de MSI Afterburner üzerinden custom fan ayarı yaptım öyle kullanıyorum. Custom bir ayar kullandığım için OSD'ye kısayol tuşu atadım, arada kontrol edip kapatıyorum. :D
Eki Görüntüle 358635
Hocam kendiniz ayarlayınca kart da kapanma gibi bir olay yaşadınız mı acaba ?

Hocam kendiniz ayarlayınca kart da kapanma gibi bir olay yaşadınız mı acaba ?
Hayır, zaten dediğim gibi OSD'den kontrol ediyorum sıcaklıkları. Yukarıdaki mesajda belirttiğim ayarları hatırladığım kadarıyla kartın fabrika çıkışlı ayarlarına benzer yapmaya çalıştım, yine yaz ayı gibi değişken koşullara göre fan hızını +/- %5 artırıp azaltıyorum. Kartın ortalama max sıcaklığının 74-75 C'yi geçmemesine dikkat ediyorum. Fakat şunu da belirtmeliyim ki; BF1, BFV, Rules of Survivor, Vermintide 2, GTA V, NFS: Payback, Fifa 18, Tom Clansy's Ghost Recon Wildlands, Tom Clansy's Rainbow Six Siege, LoL, HoTS, Warframe, Destiny 2, The Forest ve hatırlamadığım bir çok oyunda bir sıkıntı çıkmazken PUBG'yi açtığımda anlamadığım bir şekilde custom fan ayarlarım çalışmıyor. GPU +80 C' nin üzerine çıkıp kasmalar başlıyor. Hiç yaşamadım ama o halde oynamaya devam etsem büyük ihtimal restart gibi sorunlar ortaya çıkacaktır. PUBG çok sık girmiyorum girdiğimde de mecburen fan ayarını elle %60-80 gibi bir değere çekiyorum.

Hatta Radeon Wattman üzerinden de custom fan ayarı yapmayı denedim ama uzun vadede sağlıklı çalışmıyor malesef. Ya bilgisayar başladığında Wattman ayarlarınız sıfırlandı diyor, ya güncelleme geliyor temiz kurulum yapmama rağmen sıfırlıyor vs onu çözemedim henüz.

Ekleme: Bu arada benim kart otomatik moddayken ortalama 2500 RPM hızlara çıkıyor en ufak yükteyken bile. Ve Zero Frozr özelliği açık olmasına rağmen 60C nin altına düşse bile fanlar tabiri caizse deli gibi dönmeye devam ediyor. Siz çok ses çıkartıyor dediğiniz zaman fan hızını kontrol ettiniz mi? Kontrol için MSI Afterburner veya Ctrl + Shift + O kombinasyonu ile Radeon'un kendi OSD'sini kullanabilirsiniz. (Radeon OSD ayarları için Alt+ R kombinasyonunu kullanabilirsiniz.)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı