Çözüldü RX 580'e 250W yeter mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

memos1210

Centipat
Merhaba. Zamanında aslında çözüm aramıştım, ancak bulduğum yöntem işe yaramayınca öylece kaldı. Moralim bozuldu ve bırakmıştım. Fakat şu sıralar oynamak istediğim bir oyun var, bu yüzden yeniden yardım arıyorum.

Ekran kartım RX 580 8 GB Sapphire, işlemcim i3-3210, RAM 8 GB (2 tane 4 GB olması lazım ama 4 tane 2 GB da olabilir, tam hatırlamıyorum). Depolama olarak 466 GB HDD (ST500DM002-1BC142) ve 112 GB Longline SSD kullanıyorum. Anakart H61, elimdeki PSU ise 250 watt. Kendi programından güç limiti ya da saat hızını düşürmek işe yaramıyor; siyah ekran veriyor.

Son zamanlarda voltaj düşürme (undervolt) ayarını duydum ve deniyorum, ancak ekran bazen bir anda bozulmuş gibi oluyor, sonra düzeliyor. Sanırım buna "artifact" veya "corrupted screen" deniyor ve bu durum beni rahatsız ediyor. FPS önemli değil, ama sistemi stabil çalıştıracak bir ayar var mı? Denerken şunu fark ettim: Yaklaşık 110 watt altında sorun olmuyor, ama 120 watt üzerine çıkınca problemler başlıyor.

Çözüm
Arkadaşlar gittim o sekmeden 3. yü (2 de olabilir tam hatırlamıyorum) maksimum ayarladım çünkü uygulamanın kendi ayarı dedim bu orantılıdır herhalde ve artifact, corrupted screen olmadan 30-45 dk denedim oynatıyor sağ olun.
Ya hepsini biliyorum burada bahsetmek istemedeiğim belli sebebler var be aslında bu bilgisayarla 1-2 senedir idare ediyorum ve şu anda çok istediğim oyun olduğundan buraya geldim.

Allah sabır versin fazla bile idare etmişsiniz. Bende de RX 580 vardı undervolt ile 1050 mv stabil kullanmıştım adım adım mv düşürmeyi deneyin şu an stok değerdesiniz, frekansı da fazla düşürün biraz zaten amacınız performans değil stabillik ise. Olmuyorsa zorlamayın 250W olan kaliteli marka bir güç kaynağı yok piyasada zaten.

Allah sabır versin fazla bile idare etmişsiniz. Bende de RX 580 vardı undervolt ile 1050 mv stabil kullanmıştım adım adım mv düşürmeyi deneyin şu an stok değerdesiniz, frekansı da fazla düşürün biraz zaten amacınız performans değil stabillik ise. Olmuyorsa zorlamayın 250W olan kaliteli marka bir güç kaynağı yok piyasada zaten.

Siz hangi ayarda kullanmıştınız hatırlıyor musunuz?

(Dipnot; PC 10~ yıllık 5-6 yıl çalıştırılmadı belki ama ekran kartı hariç bileşenleri eski)

Siz hangi ayarda kullanmıştınız hatırlıyor musunuz?

(Dipnot; PC 10~ yıllık 5-6 yıl çalıştırılmadı belki ama ekran kartı hariç bileşenleri eski)

XFX marka RX 580 1360 MHz de 1050 mv de çalışmıştı ama bende sorunsuz çalışmış olması sizde de sorunsuz çalışacağı anlamına gelmiyor. Güç kaynağı kalitesi farkı ve silikon kalitesi farkı (aynı ekran kartı olsa bile) var. Bu yüzden ne kadar denerseniz deneyin undervolt yapmayı eski bileşenlerin sınırları sürekli sorun çıkaracak.

XFX marka RX 580 1360 MHz de 1050 mv de çalışmıştı ama bende sorunsuz çalışmış olması sizde de sorunsuz çalışacağı anlamına gelmiyor. Güç kaynağı kalitesi farkı ve silikon kalitesi farkı (aynı ekran kartı olsa bile) var. Bu yüzden ne kadar denerseniz deneyin undervolt yapmayı eski bileşenlerin sınırları sürekli sorun çıkaracak.

Sizde doğrusunuz ki olmadı yarın kartı o arkadaşın dediği yerden 2. ya da 3. seçeniği maksimum yapıp deneyeceğim olmazsa corrupted screen ile Warframe gireceğiz artık.

1100 MHz'e 950v yapın bir de. (bir de hocam götürün bozulurakmı yoksa direk PC kapanarak mı olduğunu belirtin.)

O değere yakın denemiştim galiba ama stabil değildi tam hatırlamıyorum ancak çökme şöyle hocam ekran bir anda simsiyah oluyor (ama zorlandığını önceden biraz belirtiyor sanki tüplü televizyon gibi gölgeler olusuyor ekranda orada anlıyorum bazen ama o Google olmadan gidiyor) ve siyah olurken arkada ses olarak ne varsa o bozulup çalmaya devam ediyor (yeni ses yok en son gelen bozuk halde döngüde) bende kasadaki tuşlar ile restart atıyorum.

O değere yakın denemiştim galiba ama stabil değildi tam hatırlamıyorum ancak çökme şöyle hocam ekran bir anda simsiyah oluyor (ama zorlandığını önceden biraz belirtiyor sanki tüplü televizyon gibi gölgeler olusuyor ekranda orada anlıyorum bazen ama o Google olmadan gidiyor) ve siyah olurken arkada ses olarak ne varsa o bozulup çalmaya devam ediyor (yeni ses yok en son gelen bozuk halde döngüde) bende kasadaki tuşlar ile restart atıyorum.
900MHz'e 800V deneyin hocam, sorunsuz çalışması lazım o durumda.

Bozulma konusunda da şu var, eğer Voltaj yetmezsede görüntü çöküyor benzer şekilde oyüzden sordum.

900MHz'e 800v deneyin hocam, sorunsuz çalışması lazım o durumda.

Bozulma konusunda da şu var, eğer voltaj yetmezsede görüntü çöküyor benzer şekilde o yüzden sordum.

Sizin dediğiniz ekranda garip şeyler çikiyor işte ondan aslında buraya yazdım dengeli bir ayar var mıdır acaba diye başka model kart için gördüm ama sayıları çok farklıydı benden.

Sizin dediğiniz ekranda garip şeyler çikiyor işte ondan aslında buraya yazdım dengeli bir ayar var mıdır acaba diye başka model kart için gördüm ama sayıları çok farklıydı benden.
Dene yanıl ile bir türlü bulacaz artık. Watt değerlerini genede aktif olarak hep takip edin.

Arkadaşlar gittim o sekmeden 3. yü (2 de olabilir tam hatırlamıyorum) maksimum ayarladım çünkü uygulamanın kendi ayarı dedim bu orantılıdır herhalde ve artifact, corrupted screen olmadan 30-45 dk denedim oynatıyor sağ olun.

Çözüm
Geri
Yukarı