RX 580'e GDDR6 RAM takılabilir mi?

odennisb

Picopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bu aralar ekran kartı tamiri vs çok merak saldım ve aklıma bir şey takıldı. Şimdi RX 580 ekran kartı GDDR5 belleklerini kullanıyor fakat ben bunlara Micron veya Samsung fark etmeksizin GDDR6 RAM takarsam (veya takabilirsem) ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, herkesin yapabileceği bir şey değil. Bence, hiç uğraşmayın. Olduğu gibi kalsın.

Maliyetli olur, yeniden BIOS yazmak gerekir, o RAM'lerin altındaki bağlantı noktaları nesilden nesile değişiyor mu bilmiyorum ama öyle bir durumda olabilir. Yani çipiniz oraya takılamayabilir. Veyahutta taktığınız bellekleri kartınızın beslemesi besleyemeyebilir ya da fazla güç verdiği için yakabilir. Yeni baştan kart üretmek daha kolay olurdu inanın. YouTuber'seniz buna değer çünkü maliyetinizin ve en önemlisi emeğinizin karşılığını içeriğinizden alabilirsiniz. Onun dışında saçma olurdu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı