RX 580'e nasıl overclock yapılır?

EymK

Decapat
Daha fazla  
İşlemcim 7800x3D, bir tık daha fazla FPS almak için RX 580'e overclock yapmak istiyorum. Kartın pek ısındığı da yok, FurMark'da 110W çekiyor ama kartın TDP'si 185W. MSI Afterburner'dan oyunlarda hata vermeyecek kadar overclock yapmak istiyorum, değerleri nasıl ayarlayayım?

1747678155778.png

Geçen günlerde arkadaşıma Armor RX 580 8GB aldık kart ateş atıyor ateş. Senin 36 dereceyi görünce garibime gitti 😀 ayrıca fanları çok sesli çalışıyor ama RX 580 kötü bir kart değilmiş onu görmüş oldum bende RTX 3060 var arada o kadar da fark yok, evet garip. Sorunun cevabına gelirsek marka/model çok önemli, bir şey diyemeyiz. Azıcık, azıcık arttırarak kart çökmeyene kadar yükseltebilirsin.

Geçen günlerde arkadaşıma Armor RX 580 8 GB aldık kart ateş atıyor ateş. Senin 36 dereceyi görünce garibime gitti 😀 ayrıca fanları çok sesli çalışıyor ama RX 580 kötü bir kart değilmiş onu görmüş oldum bende RTX 3060 var arada o kadar da fark yok, evet garip. Sorunun cevabına gelirsek marka/model çok önemli, bir şey diyemeyiz. Azıcık, azıcık arttırarak kart çökmeyene kadar yükseltebilirsin.

Kartım Sapphire Pulse. FurMark'ta 110 wattdan 130-140 watt civarlarına çıkarabildim voltaj ve clock değerlerini ufak yükseltebildim biraz daha yükseltince driver çöküyor ama FPS olarak pek bir şey değişmedi 😅, normal halinden de 5 derece yükseldi. Bu şekilde bıraktım belki bir faydası olur diye.
+50 voltaj.
Core clock 1250.
Memory clock 2130.
OC FPS'ye çok etki etmeyince şu şekilde bıraktım ayarları.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı