RX 590 65-70 Derece sıcaklık normal mi?

Aslında sorum yeni fan alırsam daha düşük fan hızıyla daha düşük dereceler olur muydu ama başlık değiştirilmiş galiba.
Kartın üreticisini de belirtsen daha iyi olurdu. Yaz sıcaklığında bu dereceler daha da artacaktır. Kasanın hava akışının yeterli olduğundan emin ol. Yüksek sıcaklıklar kartın ömrünü ve hatta ileri sıcaklıklar ekran kartının yanmasına sebebiyet veriyor. Bunu zamanında acı yoldan öğrenmiştim.

Witcher 3'te 70 dereceyi görüyorsa, yeni yapım ve ekran kartına yük getiren oyunlarda daha yüksek sıcaklıklara çıkacaktır diye tahmin ediyorum. İhtiyatlı olmaktan zarar gelmez, kullandığın kasanın üst fan çıkışları olmamasından dolayı CFM değeri yüksek bir egzoz fan kullanmanı tavsiye ederim. Ayrıca ön fanların orta veya özellikle alt kısımda yer alan yuvaya (ekran kartına daha çok hava üflemesi amacıyla) yine güçlü bir fan takmanı öneririm.
Dediği gibi ekran kartının ömrünü kısaltmasından korkuyorum.

Fan eklemenize hiç gerek yok, çünkü değerler gayet normal. Benim kasamda en kral soğutucu ve fanlar olmasına rağmen ekran kartım yine de Witcher 3 gibi oyunlarda 70-75 dereceye kadar çıkabiliyor. Kısacası fan ekleyince öyle 10-15 derece düşüş beklemeyin.

Hiçbir şey olmaz.

Gayet normal değerler. Günümüzde Nvidia kartlar da o sıcaklıklarda çalışıyor. Ayrıca ekran kartının ömrü kart sürekli 90-95 derece civarında çalışmadığı sürece önemli ölçüde azalmaz. Günümüzdeki bileşenlerin birçoğu yüksek dayanıklılık standartlarında üretiliyor.

Aslında sorum yeni fan alırsam daha düşük fan hızıyla daha düşük dereceler olur muydu ama başlık değiştirilmiş galiba.

Gayet normal değerler. Günümüzde Nvidia kartlar da o sıcaklıklarda çalışıyor. Ayrıca ekran kartının ömrü kart sürekli 90-95 derece civarında çalışmadığı sürece önemli ölçüde azalmaz. Günümüzdeki bileşenlerin birçoğu yüksek dayanıklılık standartlarında üretiliyor.
Günümüzdeki bileşenlerin yüksek dayanıklılıkta üretildiğine katılmıyorum. Bu f/p durumu. Zira öyle olsa MSI RX 5600 XT modellerine bios güncellemesini sakınmazdı. Armor da Asus'un Direct CU Top soğutucuları gibi soğutma sunmadığı bir gerçek.

Witcher 3'te de 70 derece az değil 5 yaşında bir oyundan ve 2019 model bir ekran kartından bahsediyoruz. Dediğim gibi ihtiyatlı olmakta fayda var. Benim ekran kartım Sapphire RX 580 Nitro SE, Black Desert gibi bol efekli bir oyunda max 77-78 dereceleri görüyorum.

Bendede bir adet Asus ROG Strix RX 570 var PUBG Lite da ultra ayarlarda 1600x900 de baya ısınıyor 73 dereceleri görüyor neden acaba fps 150 185 arası max 200 alıyorum.

Aynı modele sahibim 75 76 derecede takılıyor benimki 1080p ultra da :D
Kasanın hava akışı iyi değildir. Kendi kasamın ön panelini sökmeden önce benim de aynen 75-76C'leri görüyordu. Ön panel, öndeki fanların yeterli ve serin hava çekmesini engelliyordu, bariyer görevi görüyordu. Senin de kasan bu tipse aynı işlemi yapabilirsin. Kasan belki kötü görünür ama hem işlemci hem ekran kartındaki ısı miktarı 5 ila 10 derece arasında düşüyor.

1581556829321.png

Günümüzdeki bileşenlerin yüksek dayanıklılıkta üretildiğine katılmıyorum. Bu f/p durumu. Zira öyle olsa MSI RX 5600 XT modellerine bios güncellemesini sakınmazdı. Armor da Asus'un Direct CU Top soğutucuları gibi soğutma sunmadığı bir gerçek.

Witcher 3'te de 70 derece az değil 5 yaşında bir oyundan ve 2019 model bir ekran kartından bahsediyoruz. Dediğim gibi ihtiyatlı olmakta fayda var. Benim ekran kartım Sapphire RX 580 Nitro SE, Black Desert gibi bol efekli bir oyunda max 77-78 dereceleri görüyorum.
Oyunun yaşına bakarsak GTA 5 günümüzün en hafif oyunlarından o halde? Oyun yaşı değil GPU kullanımı önemli. Kartın %99'unu kullanıyorsa elbet o sıcaklığa çıkacak.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı