RX 590 65-70 Derece sıcaklık normal mi?

Oyunun yaşına bakarsak GTA 5 günümüzün en hafif oyunlarından o halde? Oyun yaşı değil GPU kullanımı önemli. Kartın %99'unu kullanıyorsa elbet o sıcaklığa çıkacak.
GTA 5 günümüzün en ağır oyunlarından biri değildir. Şu an daha ağır oyunlar mevcuttur. AMD RX/r9 x80 modellerini günün 1080p ihtiyaçlarını en son ayarlarda karşılaması için üretir. GTA V'in GPU usage halen yüksek olma sebebi açık dünya olmasından ötürüdür. Sonuçta RX 580 ile 60-70 FPS ortalaması alıyorsan o oyun ekran kartını tam olarak zorlamıyordur. Ki GTA'nın RX 580 GPU kullanımı devamlı %90'larda seyretmemekte.

Geçmişte ASus R9 280x DirectCU Top II ekran kartı kullanıyordum ve Division 1 çıktığında high ayarlarda 38 -42 FPS gibi değerler alırdım. Ekran kartı ısınmasından ötürü zaman zaman görüntüde bozulmalar yaşıyordum.

The Division oynarken 42 derece mi oluyordu? Boşta kaç dereceydi peki? Bu değerler bana şahsen pek gerçekçi gelmedi.

Benim ekran kartım zaten boşta o seviyelerde çalışıyor. Yük altındayken, bir de The Division gibi bir oyunu oynarken 42 derece olması bir mucize olur.
Orda 42 FPS yazıyor, 42 dereceyi ancak FM oynarken alırsın :)

Undervolt yapmanı öneririm 5 dakika süren çok basit bir işlem. Rx 580 nitro+ var bende undervolt öncesi ağır oyunlarda 75 derece civarında %20 fan devrindeydi, undervolt sonrası 55 dereceyi geçmedi aynı fan devrinde.

Anlaşılan o ki, uykudan daha tam uyanamamışım. Özür dilerim.
Estağfurullah
Undervolt yapmanı öneririm 5 dakika süren çok basit bir işlem. Rx 580 nitro+ var bende undervolt öncesi ağır oyunlarda 75 derece civarında %20 fan devrindeydi, undervolt sonrası 55 dereceyi geçmedi aynı fan devrinde.
He ya çok ısınıyor Nitro+ ve fan devri %70 bile olmuyor. Halbuki soğutması gayet yeterli. Undervolt yapmayı bende deneyeyim.

Dediğiniz şey performansa etki ediyor mu? Ve yaparsam geri alabilir miyim?
Performansa ancak olumlu yönde etkisi var, geri alabilirsiniz hiç bir riski yok yanlış bile yapsanız ki 5 dakikalık basit bir işlem en fazla bilgisayar reset atar hiç bir parçaya zarar gelmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
RX 580 Undervolt Rehberi - Technopat Sosyal rehbere bakın.

Performansa ancak olumlu yönde etkisi var, geri alabilirsiniz hiç bir riski yok yanlış bile yapsanız ki 5 dakikalık basit bir işlem en fazla bilgisayar reset atar hiç bir parçaya zarar gelmez.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
RX 580 Undervolt Rehberi - Technopat Sosyal rehbere bakın.

Teşekkürler bilgi için. Şimdi deneyeceğim.
@narkissos Şimdi undervolt yapacağım ancak nasıl başlayacağımı bilemedim sizce nasıl başlamalıyım?
varsayılanj ayarlar.png

Garip bulduğum bir şey neden 4. voltaj ayarı 1200 diğerleri 1150 acaba
@Tolga Samet Bu konu da bilgilisiniz galiba yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı