RX 590 ekran kartında görüntü bozuluyor

korkusuzturk

Hectopat
Herkese merhaba.
Geçenlerde AMD driverımı yükleyemiyordum. Sistem geri yükleme ile anlamsız şekilde düzeldi gibi.
Ancak bilgisayarımda oyun oynayamıyorum ya da tarayıcıda çok fazla gezinti yapamıyorum. Ekran bazen gidip geliyor drop yer gibi bazen de sistem çok donuyor.
Oyuna girdiğim zaman görseldeki gibi ekrana görüntü geliyor. 1 dk. içinde oluyor. Eğer 1 dk. fazla devam edersem sistem donuyor.
Ben de oyunu kapattım sonra uğraşırım diye. Vakit geçirmek için Steam'e girdim. Ve ekran bu hale geldi ve sistem dondu. PC yeniden başlattığımda bazen AMD Launcher açılıyor bazen de tamamen hiç yüklenmemiş gibi oluyor.
Ekran kartını çıkardım tozunu almaya çalıştım. Kabloları kontrol ettim.
Driverlar güncel. DDU ya da AMD kendi uninstaller işe kaldırıp yükledim farklı sürümleri denedim her şeyi yaptım. Yapmadığım tek şey format atmak oldu.
Bu arada bu görüntü genellikle PC açılırken de oluyor.
Şu an gördüğünüz görselde ekran tamamen böyle olunca sistem donuyor. Ne yapmam lazım?

Dosya Ekleri

• IMG_20220724_222408.jpg
    IMG_20220724_222408.jpg
    237 KB · Görüntüleme: 72
Elimde patladı o zaman.

Garantisi yoksa mecbur yeni kart varsa yollayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu denedim. Forumda yine benim soruna benzer sorun yaşayan kişiye paylaşılmış.
Bir kişi sorunu çözmüş.
Ben de denedim. Sorun düzeldi gibi.
Ama bu sefer oyunda 5-10 dk oynayınca sorun oluyor. Artık o görüntü çıkmıyor direk ekran kapanıyor ya da PC kendine reset atıyor.
Saçma sapan bir hal aldı iş.

Tamam teşekkür ederim. O zaman kara talihimize yenik düşeceğiz.

Hocam YouTube üzerinde ensa bilgisayar isimli kanalda bunların tamiratının yapıldığını görmüştüm bir kontrol edin isterseniz istanbuldaysanız rahatlıkla tamiratını yaptırırsınız gibi geliyor.

Görseli yükledim.

Bir şey daha var. Bu hale gelmeden önce advanted System Care tarzında bir programla kayıt derterinde temizlik yaptı. Sonra PC bu hale geldi. Yazdığım şikayetler. Bir umut bir ihtimalle formatla düzelebilir mi?

Dosya Ekleri

• Screenshot_20220725-123340.jpg
    Screenshot_20220725-123340.jpg
    165,2 KB · Görüntüleme: 22

Technopat Haberler

Geri
Yukarı