RX 590 için en iyi sürücü hangisidir?

arcaozen

Hectopat
Başlıktan da anlaşılacağı üzere RX 590 için optimizasyonu en iyi olan, FPS'i diğer Driver'lara göre en yüksek veren Driver arıyorum yardımcı olur musunuz?

En güncel Driver sözde en iyisi olması lazım o konuda ama stabil değil ve tonla sorun olabildiği için eski Driver'leri kullanmak zorunda kalıyorsun ve güncel Driver'lerde performans olarak tüm oyunlarda değil belirli oyunlarda performans iyileştirmesi oluyor genelde diye biliyorum. Neyse 20.4.2 WHQL Driver'i kurabilirsin belki sorun olmaz ama 10 yıl stabil Driver çıkarmazsa artık ileride oynadığın bir oyunda performans iyileştirmesi falan olursa sen ondan yararlanamayacağın gerçeği de var ama şimdilik 20.4.2 WHQL Driver'i deneyebilirsin ama en güncel Driver'de bir sorun yaşamazsan, en güncel Driver'de kal.

XFX RX 590 ekran kartım ile şu an 20.4.2 WHQL sürümü kullanıyorum. Uzunca bir uğraştan sonra bu sürümde doğru ayarları bularak siyah ekran ve WattMan hatasını kendimde çözdüm. Bu hataları gözünüzü korkutmak veya kötü bir niyetle bahsetmedim. Bunlar benim karşılaştığım sorunlardı. Yani şunu demek istiyorum misal aynı ekran kartı aynı model kullansak dahi aynı sürümlerde stabil değerler alamayabiliriz. Hangi sürümde stabil değerler elde ediyorsan ve hiç hata ile karşılaşmadıysan o sürümü kullan derim. Artık seneye driver güncellemesi yaparım herhalde. :D

20.8.2'yi deneyebilirsiniz.

Stabilite olarak pek çok insan sıkıntı çekse de şanslı iseniz çok iyi olabiliyor. En beğendiğim ve sorun yaşamadığım driver.

Bunun dışında genel olarak en stabili adından da belli olacağı üzere 20.4.2 WHQL'dir.

XFX RX 590 ekran kartım ile şu an 20.4.2 WHQL sürümü kullanıyorum. Uzunca bir uğraştan sonra bu sürümde doğru ayarları bularak siyah ekran ve WattMan hatasını kendimde çözdüm. Bu hataları gözünüzü korkutmak veya kötü bir niyetle bahsetmedim. Bunlar benim karşılaştığım sorunlardı. Yani şunu demek istiyorum misal aynı ekran kartı aynı model kullansak dahi aynı sürümlerde stabil değerler alamayabiliriz. Hangi sürümde stabil değerler elde ediyorsan ve hiç hata ile karşılaşmadıysan o sürümü kullan derim. Artık seneye driver güncellemesi yaparım herhalde. :D
Hocam hangi ayarları değiştirdiniz diye sorsam olur mu? Bende 5700XT kullanmaya devam edeceğim gibi duruyor çünkü :(

Hocam hangi ayarları değiştirdiniz diye sorsam olur mu? Bende 5700XT kullanmaya devam edeceğim gibi duruyor çünkü :(
Önce kolları sıvayıp neredeyse bütün çıkan sürücüleri denedim. Fakat hepsinde de bu lanet hataları aldım. Sonra Radeon ayarlarından Frekans Mhz, güç limiti ve undervolt (voltajı düşürme) işlemlerini yaptım. Bu yaptığım ayarları tek tek bütün sürücülerde denedim. 20.2.2 sürümünde hata almadım. Sonra 20.4.2 sürümü çıktığını gördüm. Korkarak yükledim ve yaptığım ayarları 20.4.2 sürümünde de uyguladım ve şimdilik hata almıyorum bakalım. Yani bu tarz hataların net bir çözümü olmadığı için bütün yöntemleri denemek gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı