Hocam hangi ayarları değiştirdiniz diye sorsam olur mu? Bende 5700XT kullanmaya devam edeceğim gibi duruyor çünküXFX RX 590 ekran kartım ile şu an 20.4.2 WHQL sürümü kullanıyorum. Uzunca bir uğraştan sonra bu sürümde doğru ayarları bularak siyah ekran ve WattMan hatasını kendimde çözdüm. Bu hataları gözünüzü korkutmak veya kötü bir niyetle bahsetmedim. Bunlar benim karşılaştığım sorunlardı. Yani şunu demek istiyorum misal aynı ekran kartı aynı model kullansak dahi aynı sürümlerde stabil değerler alamayabiliriz. Hangi sürümde stabil değerler elde ediyorsan ve hiç hata ile karşılaşmadıysan o sürümü kullan derim. Artık seneye driver güncellemesi yaparım herhalde.![]()
Önce kolları sıvayıp neredeyse bütün çıkan sürücüleri denedim. Fakat hepsinde de bu lanet hataları aldım. Sonra Radeon ayarlarından Frekans Mhz, güç limiti ve undervolt (voltajı düşürme) işlemlerini yaptım. Bu yaptığım ayarları tek tek bütün sürücülerde denedim. 20.2.2 sürümünde hata almadım. Sonra 20.4.2 sürümü çıktığını gördüm. Korkarak yükledim ve yaptığım ayarları 20.4.2 sürümünde de uyguladım ve şimdilik hata almıyorum bakalım. Yani bu tarz hataların net bir çözümü olmadığı için bütün yöntemleri denemek gerekiyor.Hocam hangi ayarları değiştirdiniz diye sorsam olur mu? Bende 5700XT kullanmaya devam edeceğim gibi duruyor çünkü![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.