Belki sizin kasanızın sirkülasyonu karşılaştırdığınız videodaki bilgisayarlardan kötü. Soğutması daha kötü olabilir.Sistemim şu şekilde (Teknobiyotik P1):
AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz
ASRock B450M-HDV R4.0 socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC)
ASRock Phantom Gaming X Radeon RX590 8G OC
Adata DDR4 3000MHz 8 GB RAM
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM
Adata SU630 480GB 520-450MB/s SSD
Oynadığım tek oyun CoD Warzone. Geçen haftaya kadar performanstan memnundum. Ancak oyuna bir güncelleme geldi ve ekran kartımın ısısı 5 derece daha arttı, fanlar daha gürültülü hale geldi. Sorunu güncellemeye bağlayamıyorum, araştırdığım kadarıyla güncellemeden sonra performans kaybı yaşayan başka biri olmamış. Havaların 3-4 derece ısınması? Belki biraz etki etmiştir ancak yine de tek sebep olamaz. GPU versiyonumun eski olabileceğini düşündüm, sanırım 20.1 gibi bir versiyondan 20.2. 2'ye geçtim, bir şey değişmedi. 20.4.2 denedim, iyice berbat bir hale geldi. FPS droplar, 75 FPS bile alamama, yüksek ısı ve gürültülü fan hızı.
Sizce bu değerler normal mi?
Oyunun ilk 5 dakikası:
Eki Görüntüle 571391
20 dk sonra:
Eki Görüntüle 571392
Teknobiyotik'e geri göndermeyi düşünüyorum kartı. Aldığım günden beri kartımı YouTube videolarıyla kıyaslıyorum, en sorunsuz hali bile olması gerekenden 1-2 tık daha verimsizdi. Ya ısı derecesi 3-4 derece fazlaydı, ya da FPS 3-5 derece azdı. Witcher 3 oynarken bile ısınma ve gürültü yaşıyordum. Ya bu model komple sıkıntılı, ya da bunlar bozuk kart gönderdi.
Merhaba dostum. Kendi çapımda minik bir test yapmıştım RX 580 ile. Kasada ne fan var ne bir şey kapaklar kapalı. Furmark'ta 79 dereceyi gördü. Lakin kapağı açık ve kasa fanları aktif iken bu ısı 60'ı geçmedi. Her şeyi karta veya oyuna atmayalım. Kasa çok ucuza kaçılacak bir şey değildir bana göre.Sistemim şu şekilde (Teknobiyotik P1):
AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz
ASRock B450M-HDV R4.0 socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC)
ASRock Phantom Gaming X Radeon RX590 8G OC
Adata DDR4 3000MHz 8 GB RAM
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM
Adata SU630 480GB 520-450MB/s SSD
Oynadığım tek oyun CoD Warzone. Geçen haftaya kadar performanstan memnundum. Ancak oyuna bir güncelleme geldi ve ekran kartımın ısısı 5 derece daha arttı, fanlar daha gürültülü hale geldi. Sorunu güncellemeye bağlayamıyorum, araştırdığım kadarıyla güncellemeden sonra performans kaybı yaşayan başka biri olmamış. Havaların 3-4 derece ısınması? Belki biraz etki etmiştir ancak yine de tek sebep olamaz. GPU versiyonumun eski olabileceğini düşündüm, sanırım 20.1 gibi bir versiyondan 20.2. 2'ye geçtim, bir şey değişmedi. 20.4.2 denedim, iyice berbat bir hale geldi. FPS droplar, 75 FPS bile alamama, yüksek ısı ve gürültülü fan hızı.
Sizce bu değerler normal mi?
Oyunun ilk 5 dakikası:
Eki Görüntüle 571391
20 dk sonra:
Eki Görüntüle 571392
Teknobiyotik'e geri göndermeyi düşünüyorum kartı. Aldığım günden beri kartımı YouTube videolarıyla kıyaslıyorum, en sorunsuz hali bile olması gerekenden 1-2 tık daha verimsizdi. Ya ısı derecesi 3-4 derece fazlaydı, ya da FPS 3-5 derece azdı. Witcher 3 oynarken bile ısınma ve gürültü yaşıyordum. Ya bu model komple sıkıntılı, ya da bunlar bozuk kart gönderdi.
Merhaba hocam. Öncelikle kasa modeli ve hava akışı sıcaklık değerlerine etki eder. Kasanın yan tarafını açabilirsiniz sıcaklık değerleri düşecektir sadece erken tozlanır. Ayrıca rx 590 iyi bir soğutmalı modeli değilse ısınan bir kart zaten. Ben Xfx rx 590 kullanıyorum. Kart ısınıyor yani. İlk başta undervolt yapabilirsiniz. Eğer benim gibi undervolt yapamaz isen görselde ki gibi benim yapmış olduğum ayarları kullanabilirsin. Bu ayarlar ile ortalama 6-7 derece düştü sıcaklık. Eğer kartı yeni aldıysan iade edebilirsin. Daha iyi soğutmalı model kartlara bakabilirsin.
Ayrıca kartı soğutmak için fanlar mecbur fazla çalıştığı için ses yapması normal. Benim kartın fan sesi uçak kalkar gibi mübarek
Birde windows ayarlarından hızlı başlatıcı özelliğini kapatın. Eğer kapatmazsanız radeon ayarları bilgisayarı kapatınca sıfırlanıyor.
Benim ekran kartı da öyle. Gta 5'i açtığım an sıcaklığı 70 dereceye çıkıyor. Ama uzun kullanımda 70-75 derece arasında.5. dakikada 74'e çıkması, fanların 3600 RPM'de dönmesi anormal yalnız, değil oyun oynamak en ağır benchmark testine sokulsa çıkmaması lazım o seviyeye. Ya kartta sıkıntı var ya da kasa boğuluyor. Tek duyduğum RX 590'ların fazla güç çektiğiydi, bu seviye ısınma sorunu olduğunu düşünmüyorum.
Kasanızın hava akışı iyi değil ısınması normal.
RX 5500XT kullanıyorum, bunu az önce yaklaşık yarım saatlik bir oyundan sonra alt+r ile çekmiştim. Güç tüketim farkı çok fazla olsa da ısınma farkı çok değil 5500-580-590 arasında.
Eki Görüntüle 571432
Kartın yükte değilken ısısında bir anormallik var mı? Şu anda benim kartım boşta ve 46 derece.
Merhaba hocam. Öncelikle kasa modeli ve hava akışı sıcaklık değerlerine etki eder. Kasanın yan tarafını açabilirsiniz sıcaklık değerleri düşecektir sadece erken tozlanır. Ayrıca rx 590 iyi bir soğutmalı modeli değilse ısınan bir kart zaten. Ben Xfx rx 590 kullanıyorum. Kart ısınıyor yani. İlk başta undervolt yapabilirsiniz. Eğer benim gibi undervolt yapamaz isen görselde ki gibi benim yapmış olduğum ayarları kullanabilirsin. Bu ayarlar ile ortalama 6-7 derece düştü sıcaklık. Eğer kartı yeni aldıysan iade edebilirsin. Daha iyi soğutmalı model kartlara bakabilirsin.
Ayrıca kartı soğutmak için fanlar mecbur fazla çalıştığı için ses yapması normal. Benim kartın fan sesi uçak kalkar gibi mübarek
Birde windows ayarlarından hızlı başlatıcı özelliğini kapatın. Eğer kapatmazsanız radeon ayarları bilgisayarı kapatınca sıfırlanıyor.
Merhaba dostum. Kendi çapımda minik bir test yapmıştım RX 580 ile. Kasada ne fan var ne bir şey kapaklar kapalı. Furmark'ta 79 dereceyi gördü. Lakin kapağı açık ve kasa fanları aktif iken bu ısı 60'ı geçmedi. Her şeyi karta veya oyuna atmayalım. Kasa çok ucuza kaçılacak bir şey değildir bana göre.
5. dakikada 74'e çıkması, fanların 3600 RPM'de dönmesi anormal yalnız, değil oyun oynamak en ağır benchmark testine sokulsa çıkmaması lazım o seviyeye. Ya kartta sıkıntı var ya da kasa boğuluyor. Tek duyduğum RX 590'ların fazla güç çektiğiydi, bu seviye ısınma sorunu olduğunu düşünmüyorum.