RX 590 ısınma problemi

DDU programı ile şuanki sürücüyü kaldırım 20.2.2 kurmayı deneyin isterseniz.

Evet yarın versiyon değiştireceğim. Kasanın uçak gibi ses çıkardığı ve ısındığı halini özler oldum, en azından oyunda sabit fps veriyordu.

Şuna baksanıza hocam. Bariz fps drop yüzünden öldüm. Kast ettiğim şey tam olarak bu videodaki sorun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu zaten fps dropla alakasız. Bildiğin sapıtmış. Sözde 8 GB'lık ekran kartı işte.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Selam kullandığın kasa modeli nedir.
Sistemim şu şekilde (Teknobiyotik p1):
AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz.
ASRock B450M-HDV r4.0 socket AM4, DDR4 3200MHz+ (OC)
ASRock phantom Gaming X Radeon RX590 8G OC.
Adata DDR4 3000MHz 8 GB RAM.
Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM.
Adata SU630 480GB 520-450MB/s SSD.
Oynadığım tek oyun CoD Warzone. Geçen haftaya kadar performanstan memnundum. Ancak oyuna bir güncelleme geldi ve ekran kartımın ısısı 5 derece daha arttı, fanlar daha gürültülü hale geldi. Sorunu güncellemeye bağlayamıyorum, araştırdığım kadarıyla güncellemeden sonra performans kaybı yaşayan başka biri olmamış. Havaların 3-4 derece ısınması? Belki biraz etki etmiştir ancak yine de tek sebep olamaz. GPU versiyonumun eski olabileceğini düşündüm, sanırım 20.1 gibi bir versiyondan 20.2. 2'ye geçtim, bir şey değişmedi. 20.4.2 denedim, iyice berbat bir hale geldi. FPS droplar, 75 FPS bile alamama, yüksek ısı ve gürültülü fan hızı.
Sizce bu değerler normal mi?
Oyunun ilk 5 dakikası:

Eki Görüntüle 571391

20 dk sonra:

Eki Görüntüle 571392

Teknobiyotik'e geri göndermeyi düşünüyorum kartı. Aldığım günden beri kartımı YouTube videolarıyla kıyaslıyorum, en sorunsuz hali bile olması gerekenden 1-2 tık daha verimsizdi. Ya ısı derecesi 3-4 derece fazlaydı, ya da FPS 3-5 derece azdı. Witcher 3 oynarken bile ısınma ve gürültü yaşıyordum. Ya bu model komple sıkıntılı, ya da bunlar bozuk kart gönderdi.

Selam kullandığın kasa modeli nedir?

Evet yarın versiyon değiştireceğim. Kasanın uçak gibi ses çıkardığı ve ısındığı halini özler oldum, en azından oyunda sabit fps veriyordu.

Şuna baksanıza hocam. Bariz fps drop yüzünden öldüm. Kast ettiğim şey tam olarak bu videodaki sorun.

Şu zaten fps dropla alakasız. Bildiğin sapıtmış. Sözde 8 GB'lık ekran kartı işte.

Evet kesinlikle normal değil. Dediğim gibi versiyon değiştirin.
Selam kullandığın kasa modeli nedir.

Selam kullandığın kasa modeli nedir?
Merhaba hocam. Ben XFX Rx 590 modelini kullanıyorum. Uzay montajda bile 80 derece olan kart. Buna en iyi hava akışlı kasayı da alsam 10 tane fan da taksam pek etki edeceğini düşünmüyorum :D undervolt, kartın mhz güç limitini düşürüp ayrıca uçak sesi gibi fan ile kartın sıcaklığını az da olsa düşürüyoruz :D

Evet kesinlikle normal değil. Dediğim gibi versiyon değiştirin.

Merhaba hocam. Ben XFX RX 590 modelini kullanıyorum. Uzay montajda bile 80 derece olan kart. Buna en iyi hava akışlı kasayı da alsam 10 tane fan da taksam pek etki edeceğini düşünmüyorum :D undervolt, kartın MHz güç limitini düşürüp ayrıca uçak sesi gibi fan ile kartın sıcaklığını az da olsa düşürüyoruz.

Ahahaha geçmiş olsun sana. :D umarım arkadaş da farklı bir model vardır. Düzgün bir hava akışı ile çözer. Dark kasaların mesh panel olmayan modelleri güçlü kartlarda ısınma problemi yapıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı