RX 590 Oyun Kapanma Sorunu

ErhanBey

Centipat
Sistemim; (bir ay olmadı Vatan PC'den topladım)
  • MSI B450 GAMING Plus Max
  • Ryzen 5 3600
  • RX590 Nitro S.E
  • Corsair 3200 MHz 8x16 RAM
  • Xigmatek Venom X 650W 80 Plus PSU

Bazen oyunların ilk başlangıç esnasında bazen ilerleyen kısımlarında birden ekran donuyor ve oyundan atıyor. Daha sonrasında AMD Radeon programını açtığımda flu şeffaf görünüm geliyor ve program açılmıyor reset atmak zorunda kalıyorum.
Tom Clancy Ghost Recon Breakpoint oyununda yüksek ayarlarda oyun açılır açılmaz introda atıyor.
CoD Ghost'da yüksek ayarlarda ekran kartı 75 derece olmadan oyundan attı.
BF5 oyununda derecelere bakmadım fakat aynı donarak atma mevcut.
Tom Clancy'de oyuna başlarken Radeon'dan güç tüketimini 0'dan -50 çektiğimde herhangi bir problem olmadan gayet stabil şekilde oyunu oynayabiliyorum. Bunu yapmadan önce çeşitli videolarda fan hızı değerlerini yükselttim vs. ancak bu sefer çok şiddetli bir şekilde çalıştı ve beni rahatsız etti. Kendi ayarlarına geri çektim. Normal olmayan bir şeyler olduğunu düşünüyorum ayarlar konusunda eksiklik ya da değişmesi gereken bir şeyler mi var bilemedim.
Sizlere danışarak yardımınızı rica ediyorum. Bu süreçte neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
farklı bir ekran kartı ile denemedim . tekrardan bir oyuna girdim (ghost recon breakpoint)
daha oyuna girmeden menü de takıldı . Arkadan ses geliyor ama donuyor ve gidiyor. sorun PSU dan olabilirmi.
X power 650W 80 plus var
İşaretlediğim kısımları 1555 yapıp tekrar dener misiniz?

Dosya Ekleri

• amd.png
    amd.png
    39,5 KB · Görüntüleme: 169
Yedek PSU bulamadım fakat şöyle birşey denedim . Radeondan güç tüketimini 0 dan -50 ye çektim . Bu şekilde oynadım gayet iyiydi ekran kartı sıcaklık değerleri 53 58 derece arası gezdi . Şimdi geçici bir çözüm olacağını düşünüyorum . Ancak sorunu çözme anlamında yoğunlaşacağım nokta tam olarak neresi . Yine ekran kartımı yoksa PSU ekran kartını beslemiyor yeter siz mi kalıyor .

Evet, kartın çektiği gücü azaltarak PSU'nun yetmeme durumundan kurtuluyorsunuz.
Hocam bu sistem için arkadaşın kullandığı PSU gayet yeterli değil mi? Bende bu kartı kullanıyorum, 1560 MHz'de ısınma sorunu+ monitörde kapanma problemi yaşıyordum. Hatta 2 ay kadar oluyor sanırım, konu açmıştım yardımcı olmaya çalışmıştınız. Stress testinde vs. bir problem olmadığı için PSU diye düşünmüştük sorunun kaynağını. Radeon ayarlarından GPU işlemci hızını 1555'e çektiğim günden beri ısınma ve kapanma sorunu yaşamıyorum artık. RX590 Nitro+ ekran kartının fabrikasyon problemli çıkma olayı olabilir mi acaba? Bu kartta aynı sorunu yaşayan çok insan konu açtı forumda.

RadeonSettings 19.01.2020 12_11_12.png

merhabalar sabah asetto corsa adlı oyuna girdim bilgiseyarım75 derecede beni oyundan atttı be bu hatayı verdi msı afterburner ile fanı çalıştırıp oyuna girdiğim zaman olmuyor sorun nedir?

OCCT 3D testi yapar mısın?

Selamlar benzer bir hata ile bende karşı karşıyayım denk geldim buradan devam etmek istedim eğer problem olmazsa. RX580 ekran kartı kullanıyorum assassin's Creed Odyssey girip birkaç dakika oynadıktan sonra hiçbir hata vermeden oyundan atıyor. İlk başta donuyor sonrasında oyundan atıyor ve Radeon yazılımı kapanıp bir daha açılıyor. Verdiğiniz program ile test yaptığım zaman hiçbir hata ile karşılaşmadım ama yazılımla ilgisi var mı emin değilim.

Herkese merhaba, benzer durum bende de var çözüm bulamadım :/
Ryzen 3600
Rx590
Coolermaster 650 80+

Bazı oyunlarda yaşadığım sıkıntılar;
the forest ve Valorant (sadece antrenman modunda) ekran takılıyor ses daha sonra gidiyor oyun kendini kilitliyor discordtan düşüyorum bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum

CS go ve LoL de oyun içi sıkıntı çekmiyorum
bazen Valorant oyun sonunda bu sıkıntı ile karsılasıyorum

Varsa öneriniz her şeyi deneyebilirim 😊

Herkese merhaba, benzer durum bende de var çözüm bulamadım :/
Ryzen 3600.
RX590.
Cooler Master 650 80+

Bazı oyunlarda yaşadığım sıkıntılar;
The Forest ve Valorant (sadece antrenman modunda) ekran takılıyor ses daha sonra gidiyor oyun kendini kilitliyor Discord'tan düşüyorum bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum.

CS GO ve LOL'de oyun içi sıkıntı çekmiyorum.
Bazen Valorant oyun sonunda bu sıkıntı ile karsılasıyorum.

Varsa öneriniz her şeyi deneyebilirim 😊

Kronik sorunlu mu bu kartlar çözemedim fakat sizde de oyundan atınca Radeon uygulamasını kapanıyor mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı